PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Dvostanovanjska hiša, ločitev priključkov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V hiši smo uredili etažno lastnino zanima pa me kako je sedaj z ločitvijo priključkov? Glavna stvar je, da vsako stanovanje dobili ločene položnice. Kakor sem bral je potrebno gradbeno dovoljenje oz je potrebno odpreti nova odjemna mesta. Zanima me ali je potrebno za vse (elektrika, voda, plin) ali je nekako možno rešiti z odštevalnimi števci?

Hvala Smile
Najcenejša opcija je odštevalni števci,ampak,morate imeti dejansko tudi vse fizično ločeno;Voda,elektrika,ogrevanje ipd.
Fizično bo vse ločeno, glavna stvar so ločene položnice. Za plin smo se že dogovorili kako ga bomo ločili, zanima me še ali potrebujemo za vse to še gradbeno dovoljenje?
Kakšno zvezo pa ima s tem gradbeno dovoljenje? Potrebujete projekt za izvedbo posameznega priključka.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
Najprej preverite ali ne bo predrago.
Ko sem se nazadnje zanimal pri komunalcih, bi vzpostavitev novega merilnega mesta za vodovod prišla cca 4500 EUR.
Raje ( ceneje) smo rešili z dvema odštevalnima vodomeroma in etažnim sporazumom.
Hvala Smile. Vem, da se je pred nekaj leti zakonodaja spremenila zato naj bi bilo potrebno tudi za napeljavo pridobiti gradbeno dovoljenje, spodaj članek.

https://www.zurnal24.si/pod-streho/gradi...nje-341107
Iskanje po temi