Ja, pri gradnji jaz nisem bil pozoren na ta detajl in nismo priključili odvoda kondenza (fajn res, da me recimo izvajalci niso na to opozorili .. :/ ) in se kar nabira voda noter. Ne vem sedaj ali je to samo kondenz ali tudi dež, verjetno oboje..
Zadnje sem pozabil pogledati par mesece (cca pol leta) in je bilo noter tam 20 cm vode, že skoraj do vratc, da bi fino lahko začelo ven curet.
Pravite, da bi izoliral dimnik na vrhu, ko pride ven iz izolacije na podstrešju pa do strehe?
Kako je pri stiku dimnika in izolacije in vročini dima?
Se lahko dimnik (imam Schiedel) tako zelo ogreje, da bi se ta izolacija lahko vžgala? - na dimnik je priključen samo kamin in od kamina do izolacije podstrešja je cca 5,5m.
Se do tam dimni plini že dovolj ohladijo, da ne grejejo več zunanjih zidakov dimnika?
..to me je zadnjič začelo skrbet, ker imam podstrešje izolirano s stiroporom, okoli dimnika pa je sicer puščenih nekih 10 cm prostora, ki je zafilan s stekleno volno. Strah me je, da se dimnik ne bi toliko segrel (pri normalnem kurjenju kamina), da bi vžgal ta stiropor na podstrešju..