PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Peč na trda goriva - vgradnja nove

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozna kdo bolj podrobno to novo zakonodajo glede klasičnih ventralnih peči na trda goriva.

V prodaji jih ni več od lani ali predlani.

Gre za to ,da mi je peč spustila ,imam pa novo peč ki sem jo kupil ko je še bila prodaja normalna.

Jo lahko vgradim. ?

Vprašanje je povezano predvsem na dimnikarje. Bo kompliciral če je nova peč ?
Po logiki bi morali biti veseli , še vedno bolje da je nova kot kakšna stara peč ?

lp
Zakuri parkrat preden pride dimnkar, da ne bo izgledala ganc noj.
Med ukrepi Celovitega nacionalnega energetskega in podnebnega načrta bo po letu 2023 prepovedana uporaba najstarejših kurilnih naprav, ki najbolj onesnažujejo okolje. Do leta 2023 se bodo še lahko uporabljale kurilne naprave za centralno ogrevanje, ki so bile vgrajene do vključno leta 1995, od leta 2028 pa bo veljala prepoved uporabe vseh takšnih kurilnih naprav, starejših od dvajset let. Zaradi prepovedi bodo uporabniki morali te kurilne naprave na trda goriva zamenjati z okoljsko ustreznejšim virom ogrevanja, kar bo ministrstvo za okolje in prostor spodbujalo tudi s subvencijami za zamenjavo.
Če to še vedno velja ne bi smelo bit problem, in te dimnikar ne bi smel zajebavat do 2023 leta. Potem po 2023 pa zopet ne ker bi peč bila mlajša od 20 let.

Pa račun
Kako je že z obvezno priključitvijo vsakega gospodinjstva na kanalizacijo oz. MČN, kjer ni možnosti priklopa na kanalizacijo? Do katerega leta? Nekako tako bo s to obveznostjo glede kotlov, po moje.
Točno tako. Ne moreš ti prisiliti reveza, da bo dal not pec po zadnjih normativih.
Že videno pri plinskih pečeh... Pa so tiste po mojem mnenju večji problem za zdravje oziroma v posameznih orimerih direktno ogrožajo življenje.
Če si je kupil do leta 2018 oz. letnik 2017 ni problem glede dimnikarja, ker je do takrat ni bilo potrebno vpisati v register. Tako je meni razložil dimnikar. Tudi spucati ti ne sme dimnika, če peči ne pregleda.
Iskanje po temi