PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Senzorsko stikalo kot kopalnisko stikalo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preden grem v nakup prosim za odgovor energetika. Ali lahko spodnje stikalo uporabim kot kopalnisko stikalo? Skrbi me ta nazivna moc, ki je samo do 500W. Verjetno je stikalo namenjeno zgolj za lucke?

[Slika: stikalo.jpg]

Preko stikala bi kontroliral bojler, pralni stroj in pa seveda kopalnisko luc.

Hvala za odgovor.
Kaj pa boš vklapljal v kopalnici. Če samo luč, potem ni problem. Bojlerja pač ne boš mogel. Lahko si pomagaš s podaljšano dozo in dodatno vgraditvijo ustreznega releja. S stikalom potem vklapljaš rele, ta pa naprej porabnike.
Se ne razumemo prav. Stikalo je zunaj pred vstopom v kopalnico. Stikala so tam samo, da sklenejo in prekinejo tokokrog. Pac namesto tega klasicnega, ki ga imam tudi v trenutnem stanovanju. V njem ni nobenih relejev, so klasicna mehanska stikala.
[Slika: 840081.jpg]

Zelim pa dodati tega senzorskega zgoraj, ki je hkrati se wi-fi. Ampak me skrbi, da je 5A premalo glede na specifikacije, zgornjega senzorskega stikala. Sem nasel tudi loceno stikalo, ki pa je specificirano za 20A.

[Slika: boiler1.jpg]
[Slika: boiler2.jpg]Ampak v tem primeru potrebujem stemat steno, kar pa me ne navdosuje.

lp, d.
Sem te razumel, kaj želiš. Žal pa je to stikalo primerno samo za prižiganje luči oz. ohmske porabnike moči do 500 W. Za bojler in pralni stroj bi moral kupiti stikala za 10 A.
Hvala za potrditev. Ja nic bom potem tistega drugega locenega in posebej se za lucke oz takega s specifikacijo vsaj 10A.
Iskanje po temi