Objave: 54
Teme: 4
Ocena:
0
Stanovanjski kredit pri Sparkasse.
150k na 25 let fiksna obresta mera 2,7 (pred 5 leti zelo ugodno).
Po 5 letih glavnice ostalo 130k.
Glede na to, da so sedaj obrestne mere za kredit še nižje...
Ali se splača reprogramirat kredit na dobo 20 let, da si v današnjih časih izboljšam obrestno mero in s tem celokupno plačam manj obresti kot sedaj?
Ali bodo na banki sploh pristali na to, da jim zmanjšam dobiček?
Se je kdo pogajal?
Hvala!
Objave: 16684
Teme: 48
Ocena:
49
Kdor jezika špara, kruha strada.
Pa ne na forumu, na banki probaj.
Če bo kredit ugodnejši, ti bodo pa stroškov nabili. Da boš na istem. Oni pa tudi.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
Seveda se splača. To naredila že 2x. Prvič podobna situacija kot pri tebi, znizali pribitek za 0,5%. Strošek 100€ za aneks.
V drugo niso tako več hoteli ,so zahtevali nov kredit. s tem seveda pridejo penali 1% od preostale glavnice, izbrisna pobotnica, notar novi stroški odobritve, AMPAK vse banke so v igri. Tako sem jaz šla na drugo banko, ko sem v 2. reprogramirala kredit.
Zadeva je kot zakon, ločitev za vsakim vogalom.
Variant je kar nekaj, ampak je treba pa res iti na banko pa kaj reči.
Objave: 50
Teme: 0
Ocena:
2
Sam bom reprogramiral 120k na 15 let. Trenutno imam fix 2.9, novi kredit bo fix 1.8. Prihranek ca 10k. Nlb.
Je pa potreben nov kredit, stroški bodo ca 1k(odobritev, cenitev, notar, hipoteka), se vedno se zelo splaca.
Objave: 10
Teme: 3
Ocena:
0
Imava Sparkasse, tokrat že drugi stanovanjski kredit. V času prvega sva zbijala pribitek z ugovorom Euriborja v minus, tokrat pa sva nedolgo nazaj posredovala samo ponudbo konkurenčne banke. Vse skupaj sva znižala iz 2,4 na 1,45%. Tako da sigurno se da, če je pristop in argument tapravi..
Objave: 79
Teme: 5
Ocena:
0
7.2.2021 ob 17:51
(*Zadnja sprememba objave: 7.2.2021 ob 17:56 uporabnik ZeKl.)
Vse se da samo voljo in čas je potrebno imeti.
Sam sem znižal iz 3.05% + 3m euribor na 1% + 3m euribor. Prej se je negativni euribor odšteval sedaj se pa ne, ampak nič zato...
Zase lahko rečem, da sem se dobro izpogajal, saj nisem imel nobenih drugih stroškov kot zavarovanje kredita (prejšnjega sem poklačal z najemom novega).
Sem pa opazil, da pogoji niso več tako ugodni kot so bili pol leta nazaj, ko sem si znižal obrestno mero.
Pa se to, višji kot je znesek in daljše kot je doba odplačevanja bolj se ti izplača potruditi in izpogajati nižji pribitek.