Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
o toplotnih črpalkah veliko piše, tako da na koncu ne vem več kdo ima prav in kdo ne
obnavljam strejšo stanovansko hišo brez izolacije.
okna smo zamenjali, debelina sten cca 60/70 cm, plošč ni.
v bivalnih prostorih v pritličju bomo ogrevali talno
v nadsrtropju imam spalnice in ogrevanje radiatorsko
inštalater mi ponuja MIDEA 8kw (1 fazno)
na spletu sem zasledil tudi 3 fazno varianto te znamke.
ali mi lahko kdo svetuje glede moči in ostalega v mojem primeru
Objave: 193
Teme: 0
Ocena:
4
Kaj pa izolacija?? Toplotni mostovi ( balkoni)? Kvadratura objekta? S čim se ogrevaš? Poraba energenta?? Lokacija?? Na uč ta klimatska naprava je za kakšno majhno stanovanje kaj več pa niti ne?? Je na forumu kar nekaj mojstrov tako da bo sigurno kakšen dober predlog... Samo povej čim več o samem objektu...
Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Zunanje stene niso izolirane, med etažami je lesena konstrukcuja, zaprta z knaufom in vmes 10 cm izolacije, okna nova troslojna, površina talnega ogrevanja cca 50 kvadratov, površina nadstropnih prostorov cca 50 kvadratov , ki bo po potrebi radiatorsko ogrevana, dodal bom še 300l zalogovnik vezan na sončne kolektorje.
Do sedaj je bilo ogrevano malo na drva malo na utekočinjen plin, tako da ni podatka o porabi.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
6.1.2021 ob 18:19
(*Zadnja sprememba objave: 6.1.2021 ob 18:28 uporabnik kadotr.
Uredi razlog: dopolnilo
)
Pozabil si napisati lokacijo hiše. Mislim, da si Primorec. Namesto Midee bi sam raje izbral novo Daikinco 8 kW, R32, cena z montažo in dodatnim filtrom 5.850 EUR, mogoče kak cent več.
Ne vem pa, ali moč zadošča.
Objave: 218
Teme: 3
Ocena:
4
Kontaktiraj prodajalce TČ, na ogled pride strokovnjak in glede na tip hiše, regijo, lokacijo, itd.... ponudijo primeren model ki bo (naj bi) zadoščal vsem kriterijem.1
lp
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Te Kitajske firme bi se jaz le ognil. Če iščeš nekaj poceni, potem raje poglej LG, je le nekako preverjen in ni problema z rezevnimi deli. Sicer si pa zelo skopo opisal hišo. Brez bolj detaljnega opisa in lokacije, boš zelo težko deležen uporabnega nasveta.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
8 kW Midea za 100 neizoliranih kvadratov?
Jaz bi raje kako uveljavljeno znamko, pa višjo moč.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Izgleda, da je monter kitajske TČ bolj prepričljiv, kot nasveti s foruma... Me spomni na talne klime...