PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Toplotna izolacija - folija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav
V mansardi delam izolacijo notranje strehe in ker v kopalnici nimam velikega prostora sem zasledil toplotno izolacijsko folijo aluthermo quatro 10mm. Zanima me kaj pravite, če se splaca vgradit, ker zavzame dosti manj prostora in kaksa je toplotna prevodnost, glede na to da je 10mm?
Hvala
superfoil sf40 mal poguglaj
Citat:Lep pozdrav
V mansardi delam izolacijo notranje strehe in ker v kopalnici nimam velikega prostora sem zasledil toplotno izolacijsko folijo aluthermo quatro 10mm. Zanima me kaj pravite, če se splaca vgradit, ker zavzame dosti manj prostora in kaksa je toplotna prevodnost, glede na to da je 10mm?
Hvala

Pozabi in kvalitetno vgradi dobro stekleno volno. Npr. SF32.

Sem si vzel čas in šel dejansko prebrat "študijo", na katero se Aluthermo opira, da je kao boljša kot 20cm volne Rolleyes 

Ne moreš verjet, da lahko tako nategujejo folk in da si tako "študijo" upajo sploh pokazat.
Veš kaj so izmerili pri testu na modelu strehe? Koliko kWh so porabili za ogreti količino zraka v modelu strehe v kJ/kgK. Kar nima nobene veze s toplotno prehodnostjo tega materiala.  Še bolj smešno je pa to, da so pri poskusih folije in volne obakrat porabili do 2. decimalke enako štroma Big Grin

Skratka plačali so nekaj za "študijo", katere rezultatov verjetno 95% kupcev itak ne razume in je privlečena za lase.
Te folije delujejo po principu radiacijske bariere, torej da ima material zelo nizko emisivnost in s sevanjem oddaja zelo malo toplote. Če hočemo, da to deluje, material ne sme biti v stiku z drugimi materiali, kar pomeni da mora biti na obeh straneh folije ustrezno širok zračni prostor, kar pa izniči prednost v tankosti.
Ja, ampak take zadeve delujejo predvsem v vesolju in in pri velikih toplotnih razlikah. Sateliti imajo podobne multilayer izolacije, pa recimo astro folija za poškodovance v hribih, kjer premalo oblečen ležiš pod zimskim nebom, ki ima efektivno temperaturo npr. -50°.

Nekaj učinka bi bilo morda, če bi tole namestili namesto sekundarne kritine, da ščiti pred razbeljenimi cegli poleti.

Ne moreš pa te folije dati namesto 20cm volne in trditi, da je enakovredno.
Iskanje po temi