Razsvetljavi v novi hiši sem namenil veliko pozornosti.
Zahteve so bile: Led luči, toplo bela svetloba, dobra reprodukcija svetlobe s cri več od 80, nadgradne, nizke, dobra svetilnost, okrogle, nizke, bele.
Po neuspelem iskanju na netu sem se slučajno oglasil v elektro lokalni trgovini v Lescah in voila!
Led line easyfix luči iz Poljske, najverjetneje pa iz vzhoda.
Vse zahteve so bile izpolnjene. Vzamem eno manjšo, jo teden dni premikam iz kopalnice, v kuhinjo, spalnico, dnevno sobo. Opazujem pod njo hrano, kožo, rastline in primerjam z žarnico z žarilno nitko in halogenko ter enim led panelov no name.
Odločitev je padla.
V kopalnicah in garderobni sobi 4000K, povsod drugje 2700K. Različne svetilnosti, ki so pogojene s fi-jem.
Po letu dni prezadovoljni, vse dela. Ni opaziti migetanja, nezahtevna, pomirjujoča in topla svetloba.
V programu so okrogle in pravokotne, vsaka od njih v izvedbi 4000K ali 2700K. Montaža lahko direktno na strop ali s krempeljci za vgradnjo v knauf. Vse v enem.
Bistveno zame je bila višina, ki je 13mm. Zelo elegantno. Za difuzor pa je uporabljeno pravo steklo. Ledice so montirane po obodu, nobenega svetlega robu na robu med ohišjem in difuzorjem.
Za montažo sem moral poštemati cca 2cm v širino in globino okoli izvoda kablov in v globino odrezati rebrasto cev. Luč je namreč čisto flat in dovodnI kabli se potlačijo v to luknjo.
Cena ne veliko višja kot 3-4 cm led paneli, ki jih ponujajo povsod.
Načrtoval sem več panelov manjše svetilnosti, tako sem dobil bolj zvezno osvetlitev. V dnevni sobi je poleg teh malih še en velik centralni panel, v kopalnicah malo večji, v spalnicah in hodnikih mali.
Malo sem se razpisal, ampak to s svetlobo je res uspelo in upam da sem komu pomagal.
Kot sem omenil, sem pristaš tople svetlobe in teh 2700K je res topleje kot 3000K.
Še montaža:
https://m.youtube.com/watch?v=TK33C-btH_M