PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Kovinska kritina (Trapez) na letve, ali lahko direktno na folijo?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

doma smo izdelali nadstrešek velikosti 5 x 6m in z naklonom 7°.
Nadstrešek je podeskan z deskami debeline cca 2,5cm, preko pa je folija (sekundarna kritina).
Sedaj me pa zanima, ali moram kovinsko trapezno kritino zmontirati na letve, ki pridejo nad folijo, ali bi se kritina lahko montirala direktno na folijo?

Hvala in lep pozdrav

Pozabil sem še omenit, da je streha enokapnica.
Rabiš zračenje zaradi kondenza.
Hvala za info, imam pa še eno vprašanje in sicer me zanima, koliko mora biti razmak med letvami pri trapez kritini, saj tega podatka nikjer ne najdem.

Hvala in Lp
Upam da veš, da samo z letvami zračnega kanala ne boš imel. Sprašuješ namreč precej zmedeno.... Rabiš kontraletve ali štafle (5x8) ki jih pribijejo preko desk in folije v obstoječe špirovce + mrežica spodaj + zračniki zgoraj (ali pa slemensko prezračevanje). Če ne veš o čem govorim raje prepusti krovcem vse skupaj.
Glede razmaka pri letvah pa raje kontaktiraj proizvajalca, imajo teh. službo za to.
(19.10.2020 ob 16:00)UFOking Napisal: Hvala za info, imam pa še eno vprašanje in sicer me zanima, koliko mora biti razmak med letvami pri trapez kritini, saj tega podatka nikjer ne najdem.

Hvala in Lp

Vprašaj prozvajalca.
(20.10.2020 ob 10:45)Fantocci2 Napisal: Upam da veš, da samo z letvami zračnega kanala ne boš imel. Sprašuješ namreč precej zmedeno.... Rabiš kontraletve ali štafle (5x8) ki jih pribijejo preko desk in folije v obstoječe špirovce  + mrežica spodaj + zračniki zgoraj (ali pa slemensko prezračevanje). Če ne veš o čem govorim raje prepusti krovcem vse skupaj.
Glede razmaka pri letvah pa raje kontaktiraj proizvajalca, imajo teh. službo za to.
Vem, da potrebujem vzdolžne letve (kontra letve), ki sem jih tudi že pritrdil nad folijo, prečne letve, prezračevalni trak itd.
Moral bi zastaviti vprašanje, koliko mora biti razmak med prečnimi letvami.
Sem pa tudi že našel ta podatek in sicer je razmak med letvami lahko do 0,5m.
Iskanje po temi