PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja streha - 2 stopinjski naklon

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

V prihodnjem tednu začnemo z izdelavo nadstreška, 6x4,5m. Konstrukcija bo jeklena, naklon sem mislim narediti na razponu 4,5m 10cm, torej 2 stopinjski.

Kot kritina je planirana pločevina (hotel sem dati bobrovec pa vidim da ima zahtevanega 13 stopinjski naklon), hkrati vse ostale plehnate imajo zahtevan minimalni naklon 5 stopinj? 

Kot alternativo imam še osb plate + folijo gor...ampak ker se streha praktično ne bo videla od nikoder bi daj raje pločevino.

Ima kdo kakšno izkušnjo na takšnem naklonu s pločevinasto streho?

Hvala.

Lp
Predvidevam da govoriva o trapezni (ali oblika strešnik) platah v enem kosu?

Naredi zakaj pa ne, če bo pa malo vlage na preklopu vleklo notri se pa pri nadstrešku osebno res ne bi sekiral.

Če te skrbi pa daj na 5 stopinj.
(27.9.2020 ob 22:24)mare45 Napisal: Pozdravljeni,

V prihodnjem tednu začnemo z izdelavo nadstreška, 6x4,5m. Konstrukcija bo jeklena, naklon sem mislim narediti na razponu 4,5m 10cm, torej 2 stopinjski.

Kot kritina je planirana pločevina (hotel sem dati bobrovec pa vidim da ima zahtevanega 13 stopinjski naklon), hkrati vse ostale plehnate imajo zahtevan minimalni naklon 5 stopinj? 

Kot alternativo imam še osb plate + folijo gor...ampak ker se streha praktično ne bo videla od nikoder bi daj raje pločevino.

Ima kdo kakšno izkušnjo na takšnem naklonu s pločevinasto streho?

Hvala.

Lp
Imam nadstrešek z 2° naklonom, kritina je pa EPDM folija,  ki se uporablja za ravne strehe (tako pravi krovec). Folija je seveda preozka za cel nadstrešek in se jo vari v "trakovih". Po spomiinu bi rekel, da je "trak" širok 2m.
Iskanje po temi