Objave: 200
Teme: 2
Ocena:
0
Če želiš po "pravilih" spraviti z drvmi toploto v tla, potem kupiš najcenejši pirolizni kotel z zalogovnikom . Ker sem ravno v nakupovanju in ker sem vse oz precej veliko ljudi povprašal za mnenje in predračune , mene 30kw verzija na dva mešalna kroga in 2000lit zalogovnik pride 8.000eu na ključ. centrometal lambda 34kw. Potem pa odštevaj za manj kw in manj zaloge ali pa še cenejšo peč Atmos in podobne. Nekje 6k eu bo res minimalna cena na ključ za nove komponente in tvoje potrebe. Mercedes kotli pa 10k plus.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
4.9.2020 ob 11:20
(*Zadnja sprememba objave: 4.9.2020 ob 11:36 uporabnik Hanzi.)
10m3 ni neka količina. A imaš koga ki rad kuha ( na drva?)
Štedilnik za.etazno ogrevanje in nek manjši zalogovnik oziroma.bojler za njim
Jurja štedilnik, pa dva Jurja za zalogovnik in pritikline okoli njega
(3.9.2020 ob 18:38)bozgom Napisal: (3.9.2020 ob 18:27)Hanzi Napisal: Prvi zadetek z bolhe
Jurja dvesto kpl, če imaš dovolj prostorno kotlovnico samo narediš povezavo da tvojih cevi in kuris
https://www.bolha.com/kotli-gorilniki-in...as-4469634
Dimnikarjih pa rečeš da imaš že 10 let to peč....
Ja seveda. In Svizec zavije čokolado.
Potem pa naj najprej reče da se ogreva s TC in naj dimnikar ometa dimnik TC.
Imam občutek da v nekaterih občinah tile dimnikarjih so bolj tako, ponekod pa se obesejo na vejice in pike..
Vem za hišo ki se ogreva na drva pa ga že več let ni bilo k hiši. Pa niso mutili s škatlo od TC...in podobno. Enostavno ga ni bilo več. In ga baje ne rabijo, ker znajo sami ometat in z ogledalom pogledat v njega
Sonce naj sveti vsak dan!