PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija PZI brez el. in str. načrtov?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

mogoče kdo ve, če je možno oddati PZI brez el. in str. načrtov, saj gre samo za prizidek/vetrolov in nadvišanje M v normalno nadstropje. Glede na to da bo ena luč v novem prizidku, vse ostale inštalacije, priključki, talno, itd. je že urejeno oz. postavljeno, se mi zdi nesmiselno dajat cca 700EUR za strojne načrte in ne vem koliko še za elektro  Confused   
Projektant pravi, da načeloma mora bit ne glede na to da gre samo za prizidek. Se da na kaj sklicevat ali karkoli, da se izognemo tem stroškom? Hvala
Načeloma mora biti.
Razen če "uradno nimaš" ne strojnih, ne elektro instalacij v prizidku.
Torej brez vode, ogrevanja ter z naravno osvetlitvijo.
Seveda je možno "oddati" pzi brez strojnih in elektro načrtov. Če ni strojnih inštalacij se jih pač ne riše, enako velja za elektro. Odgovorni projektant presodi kateri načrti so potrebni in za kaj bo prevzel odgovornost. Pripravijo se tisti načrti, ki zagotavljajo, da bo stavba oz. objekt izpolnjeval bistvene zahteve.
Ja to se zdaj s projektantom malo pregovarjama, jaz  navijam da se odda brez on seveda ni za to varianto  Big Grin

V vetrolovu/prizidku bo talno gretje in pa ena luč. V nadstropju bo v vsaki sobi luč in talno, ter v kopalnici ventilator. In seveda se mi ne zdi prav, da za par vrisanih luči in par kač talnega dam 1000+ EUR  Huh  Huh

Ali bi s projektantom prišla skupaj, če bi se dogovorili, da se izriše načrte napeljav samo za tisto kar bo na novo in ne cela hiša (obstoječe stanje)? Je to sploh kaka razlika v ceni potem za PZI el. in str inštalacij? 

Imam pa občutek, da bom na koncu vendarle moral vse dodati v PZI  Undecided
Mene bolj zanima če boš potem sprejel tudi svoje posledice v primeru da bo tebi dal kaj kašen inšpektor in še njemu.

Me pa zanima ali se sploh izda uporabno dovoljenje glede na to da "uradno" ne bo noter ne elektrike niti ostale napeljave, kasneje pa se vse napelje. Če uporabnega ne dobiš potem ga imaš, ampak ga ne smeš uporabljat. Potem bo tale PZI še drobiž ...

Pa je projektant že vse naredil in sedaj rabiš še PZI? Lahko pa greš k drugemu povprašat. Pač koliko kateri upa reskirat za tisto kar mu plačaš. Ter kdo bo pač nosil posledice.
Iskanje po temi