PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Sprememba namembnosti zemljišča info

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Na občino sem oddal vlogo za spremembo namembnosti zemljišča iz gozdnega/kmetijskega v zazidljivega. Mimo lokacije (rumena), ki sem jo označil za spremembo je napeljan javni vodovod, elektrika (rdeče) in javno dostopna cesta. Parcela je na ravnem območju, les pa je zaradi lobadarja posekan (ampak mislim da to države ne zanima).

Občina bo prostorski plan delala čez 1 leto, mene pa zelo firbec matra kakšne so realne možnosti, da mi dejansko spremenijo namembnost.

Zanimajo me vaše izkušnje, vesel bom vsakega feedbacka :Smile Hvala!

Priložene datoteke Predogledne slike

nobene. Glede na to da ni nobene zazidalne parcele zraven... Razen če se jih odtrga in talajo vsenapočes...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Začni že danes lobirati na občini. Če so blizu poseljene parcele (razpršena gradnja), lahko mogoče vseeno kaj rata...
V bližini (150m) je kmetija kjer živi teta, še ena kmetija pa leži 200m stran. V radiju 1km je še najmajn 5 raspršenih parcel.

Na občini mi je rekla da v njihovi moči ni več kaj, da to oni posredujejo državi... Ali je res?
Ali je možno kje na netu javno vpogledati, če je neka parcela zazidljiva? Ali ima ta papir/podatek le lastnik parcele?
Je možno.

Odpreš GIS portal, ki ga uporablja občina (Piso ali iObčina) in vključiš ustrezne sloje (po navadi je to OPN - občinski prostorski načrt). Druga opcija je držani portal (niso še vse občine posredovalepodatkov): http://storitve.pis.gov.si/pis-jv/inform...ogled.html

Obarvana oz. označene so morfološke enote. Po navadi rumena enota pomeni, da so zemljišča znotraj te enote zazidljiva. Ostale barve predstavljajo druge namene rdeča so centralne dejavnosti, viola so indrustrijska območja, zelena kmetijska,.....
Podrobne pogoje za posamezno enoto pa je potrebno potem še izluščiti iz OPN-ja.
(4.7.2020 ob 09:14)mojsterpepe Napisal: V bližini (150m) je kmetija kjer živi teta, še ena kmetija pa leži 200m stran. V radiju 1km je še najmajn 5 raspršenih parcel.

Na občini mi je rekla da v njihovi moči ni več kaj, da to oni posredujejo državi... Ali je res?

Glede na razpršenost obstoječe pozidave dvomim, da parcela lahko postane zazidljiva.
Jaz nisem dobil na eni parceli pa ima sosed 20m stran hlev, recimo 50m stran hišo.
Na drugi parceli, ki je 100m (približno) oddaljena od trenutne lokacije mi po njegovih besedah ne bi bilo možno niti čebelnjak postaviti, kaj šele hišo.

Tako, da nekega upanja ne imej. Lahko pa vseeno pogosto pritiskaš na občino.
(4.7.2020 ob 09:14)mojsterpepe Napisal: V bližini (150m) je kmetija kjer živi teta, še ena kmetija pa leži 200m stran. V radiju 1km je še najmajn 5 raspršenih parcel.

Ni čisto res. O zazidljivosti odloča občina, glede na načrt razvoja občine. Seveda pa morajo pri tem upoštevati tudi državne prostorske načrte. 

Je pa res, da se občine navadno izogibajo širjenju razpršene gradnje. Kot rečeno, treba bo lobirati na občini. Veze in poznanstva ter podobni prijemi delajo čudeže. Samo z oddajo vloge boš najbrž res rešil bolj malo.
Iskanje po temi