PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Ostalo Pod kamin?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav.
Nabavil sem kamin .Teža 180kg.Obloga bo grenaisol plošče plus yton v skupni teži 250-300 kg.
Težava je da mi gre pod estrihom kjer bo stal kamin ravno pločevinast kanal za odvod toplega zraka ki ga sedaj ne bom uporabil.Označil sem smer kanala.Ta kanal je sevada votel.Okrog tega kanala je nekaj tervola kot toplotna zaščita pri steni pa xps.V notranjosti prostora pa se nadaljuje eps 100.Tukaj pod bodočim kaminom ni talnega in tudi estrih je debel med 7 in 8 cmin je ojačan z armaturno mrežo saj je drugje talno na mreži.Ali bo to dovolj trdna podlaga glede na to da bo skupna teža cca 450-50kg razporejena seveda.
LAhko bi ta kanal zalil koliko bi se dalo z betonom, na obstoječo podlago pa bi dal 2 zidaka 20 cm ytong za podstavek.Tako bi se teža kamina razporedila preko 4 nogic na 2x siporexs.
Nebi ravno šel rad štemat estriha.Vem pa da je težava da je pod estrihom prazen kanal in še okrog njega nekaj tervola ki itak nima trdote.

Hvala za kak nasvet

Ta kanal bi probal zaliti
[Slika: img20200618144009.jpg]
Tuv tem kotu bo stal kamin.Kanal gre desnoPvc  cev je dovod zraka.
[Slika: img20200618143923.jpg]
Kaj pa če je zemlja pekel kakega drugega planeta?
Dva odrasla desca tehtata 180 kg... Če ju zdrži omenjeno območje...vse ok. Če imaš 7cm estrih z mrežo ni nobene panike. Sam sem vgradil na enak estrih centralni štedilnik 250kg. Pod njim kanal za zunanji zrak... Me je skrbelo podobno kot tebe... Ima 4 noge in to pomeni na vsako nogo 65kg... Po enem letu nobenih problemov.
Iskanje po temi