PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Talno gretje regulacija za posamezno sobo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

imate kdo kakšne nasvet glede regulacije temperature talnega gretja po posameznih sobah?

Hvala, LP
Matej
Seveda. Mrtvo hladno preskoči. Vsak ti bo dal tak nasvet.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Mene tudi to zanima. V eni drugi temi so bila tudi o podobni rešitvi za raditorje mnenja deljena, pa za tisto vem, da je zelo uporabno.

Mi smo ločeno regulacijo za talno gretje predvideli v enem objektu, ker bodo oddajali in so želeli imet vse ločeno in na upravljanje po netu, ker je objekt precej oddaljen od njihovega bivališča. Ni še narejeno, pa to tudi ni običajna uporaba.

https://icon.danfoss.com/

Vem samo to, da so na Danfoss rekli, da naj vzamemo 24 V sistem. Niti ni pretirano drago, seveda je pa škoda denarja, če potem nima nobene funkcije.
@Fery, hvala!

tako mi vsi svetujejo, razen izvajalec  Smile

potrebovali bi za eno sobo...

LP, Matej
Za uno sobo v ceveh zmanjšaš pretok oz. ga povečaš, da je bolj toplo. Ako imas pare kupi regulator T za to sobo, senzor za v estrih, od čitalnik vlage... ti po moje talnega se nikjer nisi videl in ne veš kako deluje zato si v skrbeh. Upoštevaj prvi stavek in bo vse ok.
čakam predračun, potem se bom pa odločil...

zadnji moment smo se premislili, namesto radiatorjev bomo dali talno za pol hiše, pol pa obstoječi radiatorji (prenovljeno nadstropje 10 let nazaj)

pa niti sami dobro ne vemo kaj bi radi...

LP, matej
Živjo,

mi imamo talno po celi hiši in za vsako sobo svojo regulacijo (sobni termostat). Je uporabno ali ni? Odvisno od pričakovanj, sprva smo reč uporabljali, ampak se je izkazala za premalo odzivno. Sedaj uporabljamo samo v  nekaj prostorih kjer se praktično ne zadržujemo veliko. Sam strošek ni velik, pač potrebuješ električni kabel do razdelilne omarice, termo ventil in regulator. Sam bi kljub temu da ni preveč uporabno to naredil še enkrat. Recimo kopalnice imam še vedno v ogrevanju, ostalo ne.
(27.5.2020 ob 11:10)matejs1 Napisal: Pozdravljeni,

imate kdo kakšne nasvet glede regulacije temperature talnega gretja po posameznih sobah?

Hvala, LP
Matej

Imam, pa bi še enkrat naštimal. Ne pa po celem objektu.
Pritličje, kjer je vse en velik prostor (kuhinja, jedilnica, dnevna, delovni kot, hodniki) je vse skupaj brez potrebe. Bi šlo z enim termostatom za vse skupaj.

V nastropju, kjer sta dve kopalnici, tri otroške sobe in splalnica je pa koristno. Kopalnice imam skoz maximalno tople (ja vem boste rekli tam ne rabiš - res je, odpreš na max). Splalnico želim imeti par stopinj hladnejšo in to deluje dobro. Otroške sobe kakor kateremu otroku paše. Kakorkoli regulacija je smiselna, ker so vrata sob več ali manj zaprta. 
Dober učinek posamezne regulacije je tudi, ker so različni ulčnki segrevanja od sonca veliki. Imamo velika steklena okna do tal po vseh prostorih in se prostori na jugu hitro segrejejo od sonca in se talna takoj ugasne zato skoraj ni pregrevanja. Na zahodni iz severno zahodni strani tega ni in lepoo greje talna. 

Kakorkoli, ja ni 100% nujno, je pa to lahko dodatno udobje.
(27.5.2020 ob 11:10)matejs1 Napisal: Pozdravljeni,

Hvala, LP
Matej

Za začetek samo potegni el. cev od vsakega prostora do omarice za talno, ter 230V v omarico. V vsakem prostoru vzidaj dozo in daj gor pokrovček.

Če bo potreba, v dozo namontiraš enostaven termostat, v omarico pa termo glavo. V dobesedno 10min.
Jaz bom verjetno termoglave dal za južne prostore, ki so pozimi ob soncu malce pretopli. Napeljavo imam že pripravljeno.
Je en lepo napisal... ce je estrih 30 stopinj v gretju. In ga sonce segreje na vec... pol je vseeno al "greje" talno al pa ne. Voda se pac vozi naokol. Odjema toplote pa ni... in razliko temperature v 4 urah kolikor sveti sonce ne bos spremenil za skoraj nic. Tudi ce ugasnes ogrevanje...

Sonce -zaluzije. Ni druge pri talnem...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Iskanje po temi