PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Prehod žleba iz ene strehe na drugo streho

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo,

Poglejte sliko v prilogi. Kako bi vi naredili prehod iz enega nivoja na drugi nivo strehe - razdalja je cca 40 cm in višinska cca 8cm. 
Za montažo izpustnega elementa in kolena na višji strehi je verjetno premalo prostora. Sam se najbolj nagibim k temu, da bi monitiral dva vogalna žleba (na koncu višjega žleba in na začetku nižljega žleba).

Kaj ptavite vi?

Hvala v naprej.

Priložene datoteke Predogledne slike

Z enim na levo, z drugim na desno ne bi slo?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
(22.5.2020 ob 12:45)firefly Napisal: Z enim na levo, z drugim na desno ne bi slo?

Žal ne. Je izvedljivo samo na desni strani, torej bo en izpust.
Vsak špengler, žlebmajster bo to znal prilagoditi..pač brez kupivnega izpustnega elementa in kolena ampak bo izrezal žleb in pritrdil odtočno cev- povezavo direkt iz zgornjega v spodnji žleb.

Iz kje si?
Stranski izliv narediš na zgornjem, spodnjega pa toliko daljšega narediš, da koleno lepo v njega spustiš
Sonce naj sveti vsak dan!
Najprej popravt tale polizdelek, potem bo šel žleb lepo gor, po celotni dolžini.
Pozdravljeni,

zaradi popravil sem snel žleb. Ta del, ki sem ga snel predstavlja koleno žleba in je na zgornjem delu bilo pritrjeno samo z robovi (ta sneti del je na zgornji strani pritrjen na zgornji žleb (tega nisem snel) samo z robom). Pločevina je bila zavihana na zgornji del žleba. Zanima me, če obstajajo kakšne posebne klešče za zavihovanje oz. spajanje dveh žlebov skupaj, brez da bi delal zakovice oz. spojke. Spojk tu ne morem narediti, ker zgornji del sede v spodnjega, potem se pa zunanji strani nekako spojita... Prosim za pomoč. Hvala.
Iskanje po temi