Objave: 34
Teme: 2
Ocena:
0
Zdravo,
danes sem se lotila kitanja stropov s kemagletom fx in ugotavljam, da je maso nemogoce na roko zmesat brez grudic. Ima kdo zadevo za posodit ali prodat?
Hvala in lp
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
29.4.2020 ob 04:56
(*Zadnja sprememba objave: 29.4.2020 ob 05:02 uporabnik Hanzi.)
Malo sarkazma. Če si iz KP, sem jaz iz MS.
Če imaš vrtalnik (baterijski, električni....,) Potem kupiš mešalo v vsaki gradbeni trgovini za nekaj evrov.
Če imaš te mase malo (ne delaš cele hiše) , se da pomagat tudi z mikserjem iz kuhinje.
Ker si že ravno ženska
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Pa tudi na roke se lepo zmesa. Sam ne celega hoboka naenkrat...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
0
hanzi,
se me nasmejal hehe. nisem niti pomislila na mikser, ampak bi se verjetno kar obnesel.
hvala obema za predloge, super. vrtalnik imamo tisti udarni od Makite, tako da bom danes v Obiju kupila tale nastavek. Upam, da bo kompatibilen
Napaka pa je bila verjetno v tem, da sm polovico vrece zmesala v 17 kg hoboku. Gre pa za zgornje nadstropje novogradnje, cca 80 m2, tako da ne bi ravno rada mesala za dva kvadrata posebej.
Objave: 312
Teme: 63
Ocena:
0
Pazi tudi pri FX izravnalni masi, da je ne boš nanesla nikjer zelo na tenko (prehod iz izravnalne na odbrušeno nulo). Sam imam s Kemaglet FX slabše izkušnje na mestih, kjer sem maso odbrusil do nule. Pri beljenju se rada odlušči na valjček in potem imaš malo več dela... Jubolin P25 mi tega ni nikdar delal.
Naslednjič bom poizkusil namesto vode pri mešanju v FX uporabiti akril emulzijo 1:3 in bo mogoče bolj obstojna za beljenje, da ne bo toliko pila beleža.
Jubolin, ki je v tem pogledu mnogo bolj obstojen, je mehkejši za brušenje. Po mojih izkušnjah je FX trd ko hudir in se moraš za ročno brušenje kr fejst namatrat. Zato je dobro, da FX naneseš že v osnovi lepo in natančno, ker kasneje boš to težje popravljala. Se mi pa zato ni nikoli zgodilo, da bi mi FX naredil pomarančno nagubano površino.
Tko da vsak izdelek ima svoje pluse in minuse.
Ocena:
0
hvala za nasvete. Prvo sobo sem zacela z jubolinom p25, vendar opazam, da se s kemagletom veliko lepse in lazje kita. Lahko pa, da sem zgolj dobila ze malo obcutka za stvar, pa je sedaj lazje in je pravzaprav kar prijetno opravilo. Za kemaglet pa sem se po.prebiranju foruma odlocila, ker se dobi v bolj varcnem pakiranju, prihranek napram jubolinu je sigurno 50%. Namen pa je prekitati enkrat s kemagletom in nato jubolin classic cez in brusenje z zirafo.
Imam pa veliko akril emulzije, bom tudi probala zamesat kar s tem.
Kako pa kote gladis, litera? jaz potegnem iz stenske stranice in nato se stropne, pa se vedno se mi zdi da ni lep kot. in se vedno so koti zelo.zamudni. a obstaja kaksen filmcek na youtube, ki bi stvar malo osvetlil?
Ocena:
27
Ne ga biksat sz emulzijo....
Ocena:
0
zakaj pa ne emulzija? v navodilih pise da lahko v cementne mase zamesas..
Ocena:
27
Fx ni cementna masa...