PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Ostalo Kako spraviti tesnilo na plasično cevko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Na kompresorju se mi je gibljiva cevka "precvikala" pri priključku. Sem si mislil, nič razstavim, skrajšam cevko in nazaj privijem. Zdaj imam problem, kako spraviti tesnilo na cevko, če ima kdo izkušnje ali pozna kakšen servis v širši okolici Postojne. Ker mi ne uspe spraviti tesnila na cevko. Malo sem poskusil pogret, samo ni pomagalo (zato je cevka takšna). Nekako sta notranja premera tesnila in cevke enaka.

[Slika: gZqGWQb.jpg]

Lep pozdrav
Probaj z vročo vodo,potpiš cev v vročo vodo,ko se zmehča pa na hitro,dokler je prilagodljiva probaj potisniti cev kjer želiš.
(1.3.2020 ob 17:55)zdramljen Napisal: Pozdravljeni,

Na kompresorju se mi je gibljiva cevka "precvikala" pri priključku. Sem si mislil, nič razstavim, skrajšam cevko in nazaj privijem. Zdaj imam problem, kako spraviti tesnilo na cevko, če ima kdo izkušnje ali pozna kakšen servis v širši okolici Postojne. Ker mi ne uspe spraviti tesnila na cevko. Malo sem poskusil pogret, samo ni pomagalo (zato je cevka takšna). Nekako sta notranja premera tesnila in cevke enaka.

[Slika: gZqGWQb.jpg]

Lep pozdrav

Česnik Iztok s.p v Pivki. Naredil mi je cev za visokotlacni cistilec. Morda ti lahko pomaga tudi pri tem. Preveri.
Hvala za odgovora.
Sem rešil, malo sem po youtubu pogledal za navdih. Naprej sem malo pobral roba z brusilko. V cevko sem dal železno palico, da nisem preveč stisnil. Potem sem na najnižji jakosti s toplotno pištolo grel, dokler ni postalo "malleable", če se preveč na enem mestu grel se je hitro začelo se žgat. Z rokavicami sem stiskal in malo vlekel, da je postalo tanjše in sem "zašrafal" tesnilko gor. Potem sem sprednji del cevi malo razširil, za boljše tesnenje. Za tesnilko sem močno ovil z teflonskim trakom, da ga je matica stisnila in še matico sem ovil. Tako, da zdaj tesni.
Upam, da bo prežgana cevka nekaj časa držala. Rolleyes
Iskanje po temi