PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Vijačenje strešnikov creaton rapido

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Streho imam pokrito z kritino creaton rapido. Gradnja je nova, kot tudi streha. Ob hudem neurju (sunki vetra okoli 120) je z strehe odkrilo nekaj strešnikov (4) na istem mestu na obeh straneh dvokapne strehe.

Ker se strešnike da vijačiti me zanima ali je pravilo, da izvajalec, ki je hišo pokril dolžan izvesti še vijačenje ali se tega načeloma ne dela? Gre za področje na Štajerskem, Slov. Bistrica.

Priložene datoteke Predogledne slike

Jaz imam isti model strehe kot ti in ni privita. Povzpni se na streho in sam privijaci kar ti je premaknilo, no big deal. Če bo pa ta prav veter bo pa itak vse strehe vzdignilo ?
(1.3.2020 ob 16:35)Mik3 Napisal: Streho imam pokrito z kritino creaton rapido. Gradnja je nova, kot tudi streha. Ob hudem neurju (sunki vetra okoli 120) je z strehe odkrilo nekaj strešnikov (4) na istem mestu na obeh straneh dvokapne strehe.

Ker se strešnike da vijačiti me zanima ali je pravilo, da izvajalec, ki je hišo pokril dolžan izvesti še vijačenje ali se tega načeloma ne dela? Gre za področje na Štajerskem, Slov. Bistrica.
Streho na območju Postojne imamo pokrito s Creaton Rapido; strešnike so krovci privili spodnjo vrsto, zgornjo vrsto in pa levo in desno vrsto imamo privijačene - imamo pa po robovih krajnike - ne obrobe iz pločevine. V cca 5 letih mi je samo enkrat potegnilo en strešnik nekje na sredini iz ležišča in še to po hitri odjugi, ker je bil na strehi leden sneg.
Smatram, da bi jih bilo dobro tako privijačit tudi pri vas in pa še na tistih točkah, koder jih je simetrično razkrilo. ("Bolje drži nego lovi."  Smile )
veterne sponke...
https://www.creaton.si/Izdelki/dodatni-e...pritrditve

Če creaton za določeno steho predlaga/zahteva pritrjevanje, potem bi verjetno bilo prav, da bi krovec tako naredil.
bi moral recimo Ataiba ali kdo drug od krovcev povedati kaj več.

program za določanje uporabe, sice za nemčijo, za mojo streho(38stopinj) tudi če izberem najbolj optimalne pogoje,  predlaga sponko na vsak tretji cigel ob vseh robovih.

https://sturmklammer-assistent.de/index1...3?id=start

na www.fos.de je tudi dosti info.

Jaz sem pokrival lani napol v lastni režiji in nisem pritrjeval, bom popravljal, ko/če bo treba. Moj amaterski mojster krovec  ni vedel nič o sponkah.
Da daš te sponke na vsakega oz. privijačiš pa najbrž pride drago kajne? Tako... preventivno razmišljam. Bolje vsakega kot da odpihne dol? Čeprav tapravi veter bi itak vse dol potegnil.
Iskanje po temi