PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Hidroizolacija kleti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni

Pred devam letoma smo kupili starejšo hiši, ki je delno podkletena. Fasado smo izolirali s stiroporjem, cokel pa pustili, ker bi radi prej uredili okolico.

Opazil sem, da se na coklu pojavljajo bele lise. Ob nakupu hiše na to nisem bil pozoren oziroma tega nisem opazil. Glede na starost hiše predvidevam, da klet nima hidroizolacije. 

ker ne bi rad po nepotrebnem delal hidroizolacijo izolacijo kleti me zanima, ali je možno, da so se lise pojavile zato, ker cokel ni toplotno izoliran in imamo zaradi nedokončane izolacije fasade toplotni most, ali pa je to zaradi kapilarne vlage?

Hvala za odgovore.

Priložene datoteke Predogledne slike

Kakšna je situacija notri?
Če je ok,osebno ne bi nič čaral.
Notri izgleda suho. Sem meril vlažnost in se je poleti dvignila do 65%. Je pa res, da so nam splesnile stvari (obleke, knjige), ki so bile v škatlah direktno na tleh. Stvari, ki so bile dvignjene od tal niso splesnile.

Kolikor sem gledal, so na dnu temelji (betonski "trami"). Na teh je namazana neka črna smola, na to pa je položena opeka (stena). Pohodni del je betonska plošča, ki pa je vlita med betonskimi trami, torej direktno na zemljo in dvomim, da je pod betonsko ploščo kakšna izolacija.

Sedaj pa ne vem, ali so vzrok za plesen neizolirana tla ali stene oziroma, če bi glede na stanje smiselmno vlagat v izolacijo in kam (stene, tla).
Iskanje po temi