PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija GD na upravnem sodišče

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Lansko leto mi je bilo izdano gradbeno dovoljenje. V roku pravnomočnosti se je sosed kot stranka v postopku pritožil zoper GD. Navaja same laži brez dokazov in stvari katere se sploh ne tičejo GD. Zadeva je romala na ministrstvo za okolje kjer je bilo v enem mesecu rešeno v mojo prid. Zgubil je v vseh postavkah katere je navedel. Kasneje se je pa še pritožil na upravno sodišče. In sedaj žeod lanskega avgusta čakamo. IMa kdo izkušnje s takim primerom, zanima me namreč koliko časa se rešujejo take zadeve.

Vkolikor bi bilo odločeno zopet meni v prid me zanima kako je s kasnejšo odškodninsko tožbo.

Ta sosed kateri mi dela probleme pa sam živi v črnji gradnji. Hišo ima narejeno brez enega dovoljenja oz. soglasja v njej prebiva že nešteto let in sedaj se je vtaknil v mojo gradnjo kjer je bil projekt 100%.
Si prepričan, da si po vsem tem želiš tam zidat? Inšpekcijo boš imel pogosto, živeti s skreganim sosedom pa si tudi najverjetneje ne želiš. Pojdi drugam, dokler je čas.
Kot je napisal @yeo. Drugam, še prej pa prijave na vse inšpekcije kar jih obstaja. Naj še on trpi  Big Grin Big Grin Big Grin
Če boš imel voljo, malo bolj opiši, kako se sploh sosed lahko pritoži na pravnomočno gradbeno dovoljenje, in zakaj pritožba lahko sploh zadrži pravnomočnost?

Po starem zakonu, ni bilo to sploh možno...

Zdaj se ti lahko res vsak vtakne v zidavo hiše. Kot da bi bili graditelji enostanovanjskih hiš največji kriminalci na svetu...
Iskanje po temi