PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Ostalo Kovana ograja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo!

Iščem cenovno ugodnega izdelovalca kovanih ograj. Zasledil sem da jih je precej iz bosne/srbije. Mnenje in kontkat bi bilo super.

L.p
Jih je pri nas tud kar veliko.

V Šmarci pri Kamniku vem da je kovaštvo Grašič...so menda zlo dobri. Ne vem pa kako je s ceno... kot vem to ni poceni.
Vzemi prefabricirane elemente v Metra Sežana, nekdo ti bo z MIG/MAGom že skup spacal. Končni videz mora biti v redu, saj kovači tudi skup švasajo, nato pogrejejo in potolčejo s kladivom, da ustvarijo videz ročnega dela.
Pozdravljeni, zanima me kako naj vem, če  je ograja resnično ročno kovana ali gre za sestavljeno s kitajskimi elementi? Torej pri umetnostenem kovaču bi prišla kovana ograja za stopnišče od 300-340 € po metru. Če je res ročno narejena potem ok, za tako ceno, drugače je pa to preveč.. ograja se seveda cinka in prašno barva. Recimo inox, ki je pa zelo enostavna, stebrički in 4 prečke vmes pa bi prišla nekje 180€ po metru. A kdo pozna kakšne so cene, so to realne in pa naše mojstre kovače, če res sami delajo, ali samo mečejo skupaj kitajske elemente?
Hvala
A je važno? Ti iščeš določen dizajn in kvaliteto. Kako izvajalec pride do tam pa... če bi sam koval na kladivo (vse palice) pa pihal v ogenj bi bila cena bistveno bistveno višja. 180 vs 350? Se zdi velik ne Smile
Upam, da bo na koncu tako kot si želim, zato sem se tudi odločil za kovano, ampak vedno je nekaj vprašanj..
Če bodo elementi v ograji standardni, takšni kot jih najdeš pri raznih trgovcih, potem bo kovač te nabavil. Če pa so elementi unikatni, jih pa verjetno sam dela, ali jih kupi pri kakšnem drugem kovaču.
Se strinjam, rekel je, da sam ročno izdeluje.
Važen je rezultat, kako se do njega pride je pa drugo. Če hočeš, da bo vse original moraš začeti pri lastnem izkopu rude v Begunjščici, potem lastni plavž in tako naprej...
Ma, ne kompliciraj, raje zavrti več telefonov tudi na Dolenjsko...
Iskanje po temi