PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Črpalka ne povleče vode iz sončnih kolektorjev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
imam 6 sončnih kolektorjev znamke Tecnoenergy (Ita.) s katerimi grejemo sanitarno vodo in radiatorje.

Nekaj časa opažam, da ko delta T med kolektorji in zalogovnikom pride nad 10T, (nova) črpalka začne delati, ampak zelo počasi, če sploh potegne vodo iz kolektorjev.

Opažam tudi, da zelo počasi pritisk iz sončne pada. Npr. iz 4 pade do 1,5 bar v mesecu dni pribl.

Predpostavljam, da nekje v sistemu pušča voda. Možno iz tam prihaja zrak in črpalka ne uspe povleči vode?

Mogoče poleti ni uspelo nam dovolj hitro porabiti tople vode, je zavrelo na strehi in udarilo kje ven?

Raztezna posoda je OK.
Iz panelov sem izpustil zrak iz obeh odzračevalnih lončkov.

Na sliki je primer, ko se to zgodi. Delta T je 22C, črpalka vrti, a piše 0lit/min.

Mogoče ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo / kje pogledat?

Priložene datoteke Predogledne slike

Zanimivo da imaš s3 nižji od s2. Skregano s fiziko in logiko.
Ampak to nima veze s pretokom. 
Kaj ti meri pretok? 
Delta T imaš res velik, oziroma če je bilo sonce ob slikanju bi, imel ob pretoku 0l temperaturo hitro 100 +.
Včeraj je pri nas zmanjkalo elektrike za.pol ure ob pol dve popoldan. 
Čez pol ure so kolektorji imeli 120+C. 
Pred padcem elektrike pa pod 50.(in črpalka na on)
Odzracevalni lončkov na.solarnih sistemih naj ne bi bilo, oziroma naj bi bili varovani z.(zaprtim)ventilom pred njim. Ravno zaradi morebitnih izpadov elektrike oziroma pretoka in posledično visokih temperaturah medija.
Sonce naj sveti vsak dan!
Slika je od Septembra, zdaj ne pride na 90C Smile
Po pravici ne vem kaj mi meri pretoka, nisem tolko profi Smile
Aja na nastavitva je deltra T 10.
Ko je delalo OK, mi je obrnilo vodo v nekaj sekundah.
Lahko fizično pogledaš pretok,imaš tako stekelce,drugače pa mojem mišlenju imaš verjetno zračni žep nekje v sistemu,a ti pritisk naraste ko sveti sonce.
Aha ja, že vem to steklce je pod črpalko.
Ja ja naraste pritisk ko je sonce.
Hvala
Meni je tudi pregrela zadeva,ko ni bilo elektrike,se je sistem popolnoma sesul,potem sem na novo nafilal in deluje,samo tlak pa od tedaj naprej niha ,prej je bil stabilen zdaj pa ni več,ampak kot sem rekel zadeva deluje zato se ne obremenjujem z tlakom.
Ja ko je sonce meni tlak naraste, a v povprečju pade, čez pribl. mesec dni.
Če nafilam na 4 bare zjutraj, čey mesec dni zjutaj bo 1,5 barov. 
Maksimalne vrednosti (ko je sonce) tudi podobno padejo.
Potem pušča, se ti ne zdi?
Izhlapeti ne more.
Toliko tlaka, kot ga je zaradi segrevanja sonca, bi morala ekspanzija z lahkoto pojesti. Le uparjanja ne.

Zakaj pa filaš na 4 bare? Jaz samo še na 1,5. Dost je.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Hvala.
Sej 4 bare sem nafilal samo za poskus, ampak kar ne razumem je to da črpalka ne povleče takoj vode.
Iskanje po temi