PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja kondenz na opažu in prezračevanje podstrešja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(30.1.2020 ob 14:48)Zicko_ Napisal: OK, jasno oz najalžje došravfat še ene gips plošče.

in če  parne zapore ni se dogaja kaj? pozimi  gre vlaga v volno in les ali kaj?

Odvisno od tega, kaj je nad volno proti strehi.
In od povprečne temperature + vlage v mansardi ter zimskih temperatur zunaj.

Če imaš nad volno samo sekundarno kritino in nato zračni sloj, načeloma ne bo nič kritičnega, nekaj vlage v zunanjih plasteh volne, ki se bo izsušila v dnevu, dveh toplejšega vremena.

Če pa imaš nad volno podeskano, po možnosti brez špranj, se ti bodo deske navlažile že pri jesenskem vremenu, ter se izsuševale lahko po več tednov. To pa počasi pripelje do plesni in trohnenja.
(30.1.2020 ob 15:02)Energetik81 Napisal:
(30.1.2020 ob 14:48)Zicko_ Napisal: OK, jasno oz najalžje došravfat še ene gips plošče.

in če  parne zapore ni se dogaja kaj? pozimi  gre vlaga v volno in les ali kaj?

Odvisno od tega, kaj je nad volno proti strehi.
In od povprečne temperature + vlage v mansardi ter zimskih temperatur zunaj.

Če imaš nad volno samo sekundarno kritino in nato zračni sloj, načeloma ne bo nič kritičnega, nekaj vlage v zunanjih plasteh volne, ki se bo izsušila v dnevu, dveh toplejšega vremena.

Če pa imaš nad volno podeskano, po možnosti brez špranj, se ti bodo deske navlažile že pri jesenskem vremenu, ter se izsuševale lahko po več tednov. To pa počasi pripelje do plesni in trohnenja.

No tako nekako sem si predstavljal ta problem tudi jaz... vendar če pogledaš moje slike ko se po foršrunku nabere zmrzal in nato kondenz je po moji logiki problem ta:
iz volne nad stropom vedno prehaja toplota ki je višja od zunanjega zraka.
Če ta topel zrak gre čez odprtino ki je malo nad vrhnjim delom volne in se zadane ob mrzel napušč ta zrak zakondenzira in zmrzne... ko pogledaš zjutraj je forspunk bel... čez dan, ko se je otpli pa je kapla dol.

v tem primeru je bolje imeti špice zaprte ali?
1 2
Iskanje po temi