PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Poplavna nevarnost

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S partnerko imava možnost podedovati parcelo na kateri bi v roku nekaj let začeti graditi hišo. Po pregledu na spletnem portalu GIS sem opazil, da je parcela (namenska raba SSe(s)) v področju srednje poplavne nevarnosti. Parcela leži v naselju Zg. Bitnje pri Kranju, v poplavnem pasu je zgrajenih več hiš. Problem predstavlja manjši potoček, ki ne poplavlja, saj je bil leta 2010 poglobljen.

Glede gradnje v omenjenih področjih v prilogi uredbe piše, da je gradnja "dovoljena le na območju strnjeno grajenih stavb enakovrstne namembnosti v obstoječih naseljih, kadar je mogoče s predhodno izvedenimi omilitvenimi ukrepi in v skladu s smernicami ali pogoji vodnega soglasja zagotoviti, da vpliv načrtovanega posega v prostor ni bistven".

Zanima me, ali bo pridobitev GD/gradnja sploh možna, oz. na koga naj se obrnem za to informacijo. Sem povsem neizkušen na tem področju, zato bi vam bil hvaležen za vaše usmeritve.
Na občini naroči lokacijsko informacijo za to parcelo (22,70 eur), tam ti točno piše kaj in kako lahko gradiš na tej parceli, glede na to da je na poplavnem območju bo 100% pisalo da potrebuješ za gradnjo soglasje ARSO, ampak tega pridobiš ko že imaš projekt. Pri nama je bilo podobno s tem da je bila parcela dovolj velika in ker smo že tako ali tako morali parcelirati smo točno tam kjer je poplavno območje naredili novo parcelo in ker na to novo parcelo ne bomo posegali ne bo potrebno soglasje ARSA.
Bistveno je v tvojem primeru pozitivno mnenje (prej so bila to soglasja) direkcije za vode. Občinski prostorski akt v teh primerih v glavnem ni problematičen.

Predhodno (preden začneš pripravljati dokumentacijo) lahko sam pripraviš predpisane obrazce za idejno zasnovo ter jih pošlješ na direkcijo. Od njih prejmeš projektne pogoje, ki natančno določa kaj/kdaj/kako/če.

Glede na to se po tem odločiš.
Iskanje po temi