PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Menjava projektanta (DGD / PZI)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Som16,

goriŠki konec, primorska.

Torej v PZI-ju so stroški:
- vodenje projekta ovp arhitektura 342 €
- vodenje projekta ovp konstrukcija, instalacije, elaborati 946 €
- načrt arhitekture ( strošek enak kot v PGD) 3.420 €
-načrt odstranjevalnih del- nadomestna gradnja 200 €
-načrt ravnanja z gradbenimi odpadki 280 €
-zasnova pozarne varnosti 150 €
-gradbena fizika 200 €
-gradbena akustika 300 €
- statika + armatura 1500 €
- elektrika 800 €
- strojna instalacija 1200 €
+ ddv 1746 €
- 15% popusta = 9684 €
Mogoče samo kot pomislek, da je bilo omenjeno da v PZI investitor ni imel nekoga, ki bi vse načrte skupaj pregledal in uskladil ter se potrudil najti za investitorja optimalne rešitve. Zastonj tega nihče ne bo počel.
Potem bi moral imeti še nadzornika/koordinatorja projektantov?
Človek bi si mislil, da če arhitekt nariše tloris hiše in tloris temeljne plošče, na katerega nato strojnik nariše strojne inštalacije, štromar pa elektro inštalacije, da bodo malo gledali en na drugega, ne pa risali kot se komu zdi, brez obzira na ostale že narisane zadeve. Ne delajo tega zastonj. Noben od nikogar ne zahteva da dela zastonj. Pričakuješ pa, da zadeve vsaj okvirno klapajo. Sploh za 9600€. Ali bi v tem primeru moral dati še 1000€ za nadzornika projektantov?
Iskanje optimalnih rešitev je pa že druga zgodba. Ampak če stranka nima posebnih zahtev, s tem ni treba komplicirati. npr, koliko močno TČ za 150m2 montažno hišo se ne gre računati vsakič posebej, ampak to projektant ve "iz glave", če le ni včeraj prišel iz šole..
Ne nisem tega rekel. Za navedeno ceno bi dejansko arhitekt to moral opraviti, tu sploh ni dvoma, cena je toliko višja od ostalih v ekipi, da bi to moralo biti vključeno. Velikokrat pa tega ni oz. tisti, ki bi za to moral skrbet nima pojma o zahtevah in specifikah strojnih, elektro in ostalih instalacijah in tudi zaradi tega prihaja do razlik v ceni.

In pa ja pri strojnih inštalacijah se za vsak objekt preračunajo toplotne izgube in moč ogrevalnega sistema. In pač če je projektant oz ekipa korektena se bo potrudil in svetoval kaj narediti, da se bo morebiti lahko vgradila šibkejša tč in se ne bo metalo denarja stran.
Pozdravljeni!

Sem novopeceni bodoci graditelj enostanovanjske hise in to je moje prvo sporocilo na forumu Smile

Pridobil sem gradbeno dovoljenje, sedaj je potrebno narediti PZI. Zanima me, ce mi lahko kdo pomaga pri nacrtu strojnih in elektro instalacijah ter statiki. V kolikor ste projektant strojnih, elektro instalacij ali pa statik in vam ne bi bilo odvec poslati ponudbo za projekt, vam prosim za privatno sporocilo.

Sprasujem pa ravno zato, ker imam podoben obcutek, kot avtor te teme: cena za PZI projektanta s svojimi kooperanti se mi zdi previsoka in bi rad vec mnenj/ponudb.

Hvala in lep pozdrav vsem na forumu!
(9.4.2020 ob 10:34)saturnv Napisal: Sem novopeceni bodoci graditelj enostanovanjske hise in to je moje prvo sporocilo na forumu Smile

Pridobil sem gradbeno dovoljenje, sedaj je potrebno narediti PZI. Zanima me, ce mi lahko kdo pomaga pri nacrtu strojnih in elektro instalacijah ter statiki. V kolikor ste projektant strojnih, elektro instalacij ali pa statik in vam ne bi bilo odvec poslati ponudbo za projekt, vam prosim za privatno sporocilo.

Sprasujem pa ravno zato, ker imam podoben obcutek, kot avtor te teme: cena za PZI projektanta s svojimi kooperanti se mi zdi previsoka in bi rad vec mnenj/ponudb.
Sem imel podobno situacijo:
    - narejen PGD,
    - izbran gradbenik za statiko in gradbeni PZI (sva takoj začela usklajevati projekt),
    - izbrana strojnik in elektro inž. (dogovorjeno da naredita svoje, ko bo gradbeni PZI kolikor toliko končan)
 Cena za vse PZI-je bi bila 2600 € - seveda pa bi bilo vso usklajevanje na meni.
Po treh mesecih gradbenik še kar ni končal - 2 meseca me je še malo negoval - potem sem pa znorel in poslav vse v... se vsem lepo zahvalil za sodelovanje.
Plačal nič izgubil pa pol leta. 

Potem sem poiskal firmo, ki mi je naredila cel paket za 4500 € - 3 mesece in 3 ali 4 konzultacije po 2h. Vesel ko radijo.
1 2 3
Iskanje po temi