PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Izračun informativnega komunalnega prispevka v MOL

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Očitno MOL ne daje več informativnih izračunov komunalnega prispevka. Tole je bil njihov odgovor, ko sem prijazno poslal povpraševanje...

Citat:Vezano na vaš e-mail z dne 29.10.2019 glede informativnega izračuna komunalnega prispevka, vas obveščamo, da Mestna občina Ljubljana ne izdaja več informativnih izračunov. Sam izračun oziroma izdaja odločbe za plačilo komunalnega prispevka se, poleg zakonske podlage (Gradbeni zakon, Zakon o urejanju prostora), pripravi na osnovi Odloka o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območje Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 27/2011), kjer so navedeni vsi stroški za posamezno komunalno opremo, formula za izračun….

Na spletu sem sicer našel neke formule za izračun ampak mi ni čisto nič jasno kaj vnest noter da dobiš približni izračun. Vem pa, da je MOL med najdražjimi občinami glede tega tako da je kar nujno, da vem koliko cca pride predno gremo v gradnjo.

Torej, ziher ma kdo od vas kakšen excel, v katerega namečeš številke in ti vrže vn rezultat. Se priporočam za to oz. za kakršnokoli pomoč.

Neto uporabna površina stavbe bi bila cca 176m2 (tipa NB), površina parcele pa 350m2, kar je tudi maksimum za ta tip gradnje v naši občini. Parcela ima kanalizacijo, elektriko, telemach, plin; na sosednji parceli pa je vodovod.

Za odgovore se vnaprej zahvaljujem.
13k s predpostavljeno infrastrukturo

Priložene datoteke Predogledne slike

Iskanje po temi