PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Mnenje o prenosnih kilmah ?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me kaj kupit od prenosnih klim oz. katere znamke so vredu?
Ker sem zasledil da je proizvajalcev zelo veliko in nevem kaj je vredu.
Energijski razred mora biti A.
Gledal sem jih v Bauhausu in Bofu.
Kaj treba biti pazljiv pri nakupu ?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.podsvojostreho.net/viewtopic.php?p=17430&highlight=prenosna+klima#17430">http://www.podsvojostreho.net/viewtopic ... lima#17430</a><!-- m -->
bolj ko greš daleč od njih, bolje bo zate.
Ker tegale foruma še ni bilo, ko sem kupil prenosno klimo (pravzaprav prevozno, ker ima koleščke, hi), jo pač imam. Eno sobo hladi še kar (za odvod vročega zraka sem naredil kanal direktno ven, saj je sicer pri priprtem oknu, na katerem je bila nataknjena cev, ravno toliko vročaga zraka kot ga je klima pihala ven, pripihalo nazaj v sobo), pri tem pa seveda ugledno ropota. Pa ko je zadosti soparno se vsaki dve uri ustavi, ker ima polno posodo s kondenzom.
Zatorej ODsvetujem, in se pridružujem Telmosovemu mnenju.

Za nekaj € več imaš solidno zunanjo enoto, na katero lahko priključiš dva notranja konvektorja. Jaz bom do jeseni s to ropotuljo v stanovanju že zdržal, potem se pa selim v hišo, kjer bo za te zadave ustrezneje poskrbljeno.

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
gremlin Napisal:Zatorej ODsvetujem, in se pridružujem Telmosovemu mnenju.

Jaz bom do jeseni s to ropotuljo v stanovanju že zdržal, potem se pa selim
lp

...se strinjam.

...ropotulja je tudi moja... precej. Kljub nazivni moči 3,5kW, uspe hladiti prostor le kakšnih 20 m2.

Zaradi intentivnega izpuha moja naredi vakuum v stanovanju. Ja prav ste slišali vakuum. Za nekaj mbar tlačne razlike. Dovolj, da iz vseh prezračevalnih odprtin v stanovanju v bloku pobira vse izpuhe od sosednjih stanovanj.

Pa še ena velika težava obstaja v kombinacijo s plinskimi pečmi. Zaradi vakuuma je izgorevanje plina moteno. In nevarno...

Zaradi tega ti jo svetujem le, če nimaš možnosti vgraditi klime.

cardinal
mojster jaka Napisal:Kaj treba biti pazljiv pri nakupu ?

Njaboj bodi pozren na to da je NE kupiš!

Vse ostalo so potem samo še datejli.

Če že, kipi split klimo, montiraj na steno pa bo hladila celonadstropje.

Ta prenosni grelec...aja...klimo....pa raje samo pogelj v trgovini.
Iskanje po temi