PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Vlaga na fasadi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

najprej splošna zahvala vsem mojstrom in mojstrovalcem za vse, kar se da uporabnega izvedeti na tem forumu. In tega je ogrooomno Smile

Ker ne vem, na koga se obrnit z mojim problemom, bom vprašal tukaj, pa upam, da kdo obvlada to stvar:

pred cca dvema letoma smo na hišo, staro 30 let dali izolacijo (stiropor 14 cm, cokel iz stirodura 12 cm). Hiša je podkletena, zato je bilo treba material ob steni izkopati, izdelati hodroizolacijo. Pod nivo temelja sem ulil tudi muldo in po njej razpeljal drenažno cev, ki sem jo nato do cca. 1 m višine zasul s sejanim materialom in zunanji del tega nasutja obdal z gumbasto folijo, ki sem jo potem pripeljal do stene in speljal ob steni navzgor do vrha nasipa (upam da je približno razumljivo napisano). 
Že pozimi istega leta pa se je pojavil problem, ki se ga do danes še nismo rešili. Ko se vlaga v zraku poveča, se začnejo na coklu in na dveh mestih na fasadi pojavljati vlažne lise. Zanimivo pa je, da je vlaga vidna tudi cca. pol metra od stene po tleh.
Na prvi sliki se vidi vlaga na coklu: 

Druga slika je posneta ob padavinah, kjer se vidi, da je material na prostem temnejše barve (spodnji del slike), vmes je suh material (tam se začne napušč), nato pa je do stene nasutje spet vlažno:

Prosim za pomoč, ker moram pred izdelavo zaključnega sloja to nujno rešiti.

LP, Marko
Iskanje po temi