Lep pozdrav. Izbiramo TČ za hišo cca 250 kvadratov. Kaj bi priporočili. Malo sem gledal Thermio atec, kwb, nibe, glen dimplex, ali še katero priporočate?. Ne skrbi me tako zunanji hrup. Rad bi samo, da čimdlje zdrži in da je kvalitetno narejena. Je narejeno telno gretje, trenutno je bila črpalka na izvrtino za obe hiši, ampak se je vrtina zapacala in bo ta hiša sedaj ogrevana samostojno. Ima troslojna okna in 15 izolacije
PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izbira TČ zrak-voda
25.9.2019 ob 21:23
Serije 200 in 300 nikakor ne moreš primerjati! Če že nekaj primerjaš, primerjaj v enakem kakovostnem in cenovnem razredu.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
26.9.2019 ob 14:30
(23.9.2019 ob 23:46)Pixie07 Napisal: Lep pozdrav. Izbiramo TČ za hišo cca 250 kvadratov. Kaj bi priporočili. Malo sem gledal Thermio atec, kwb, nibe, glen dimplex, ali še katero priporočate?. Ne skrbi me tako zunanji hrup. Rad bi samo, da čimdlje zdrži in da je kvalitetno narejena. Je narejeno telno gretje, trenutno je bila črpalka na izvrtino za obe hiši, ampak se je vrtina zapacala in bo ta hiša sedaj ogrevana samostojno. Ima troslojna okna in 15 izolacije
Mi smo pred slabim letom dni prešli iz plina na ogrevanje s toplotno črpalko, kar se je s stroškovnega vidika vsekakor izplačalo, navkljub nekoliko večji začetni investiciji.
Izbrali pa smo Daikin toplotno črpalko, podjetja Airabela, s katero smo super zadovoljni. Seveda je na trgu ogromno število ponudnikov in vrst toplotnih črpalk, nam je zelo pomagala sledeča povezava:
https://www.mojmojster.net/imenik/toplot.../ljubljana
Upam, da bo v pomoč pri izbiri, pa veliko sreče!
26.9.2019 ob 15:26
(24.9.2019 ob 16:54)Aljaz30 Napisal: Kakšne so kaj izkušnje od viessmann 200 / 300 modeli..
Vitocal 200 je trenutno ena najboljših in najtišjih naprav v svojem razredu na tržišču. Model 200 ima dobro razmerje med ceno in kvaliteto. Model 300 pa spada razred višje, po mojem mneju je bolj primerna za starejše objekte, ki potrebujejo višji temperaturni režim.
26.9.2019 ob 16:30
Off topic: prav zanimivo je spet spremljat forum, ko vidis imena znanih forumasev
29.9.2019 ob 11:05
Zdravo,
ker že imate vrtino, predlagam, da vgradite geosondo. Poleg gretja , lahko imate tudi - priporočam da vgradite konvektor (klima za poletje) ki vam bo v poletnem času za simbolično ceno 5 € stroškov ohlajala hišo- dodaten plus pa je da bo še geosondo ogrela za zimo). toplotna obstoječa lahko ostane, samo sistem se spremeni na zaprti sistem (geosonda). V Evropi vgrajenih ogromno sistemov - tudi v Sloveniji. Kontaktirajte me.
Zračna naj vam ne bo opcija- to je za cca. 7-10 let - ta sistem bo pa preživel vas- razen toplotne ki bo cca. 20-25 let.
Lep pozdrav,,
Sašo Pančur
ker že imate vrtino, predlagam, da vgradite geosondo. Poleg gretja , lahko imate tudi - priporočam da vgradite konvektor (klima za poletje) ki vam bo v poletnem času za simbolično ceno 5 € stroškov ohlajala hišo- dodaten plus pa je da bo še geosondo ogrela za zimo). toplotna obstoječa lahko ostane, samo sistem se spremeni na zaprti sistem (geosonda). V Evropi vgrajenih ogromno sistemov - tudi v Sloveniji. Kontaktirajte me.
Zračna naj vam ne bo opcija- to je za cca. 7-10 let - ta sistem bo pa preživel vas- razen toplotne ki bo cca. 20-25 let.
Lep pozdrav,,
Sašo Pančur
29.9.2019 ob 11:41
(29.9.2019 ob 11:05)sasopancur Napisal: Zdravo,
Lep pozdrav,,
Sašo Pančur
Jaz sem prebral, da vrtina več ni uporabna.
Torej?
6.10.2019 ob 10:20
Če boš naročil projekt v zimskih mesecih računaj na to, da zna trajati kak mesec več, saj se pozimi večinoma projekti izgradnje ne delajo. Drugače pa tudi jaz priporočam SONCE energijo