Res začetniško vprašanje koliko bi me stala hiša oz. bolj rečeno kaj vse moram upoštevati pri računanju?
Zaradi visokih cen do danes sploh nisem nikoli razmišljal da bi si kdaj lahko privoščil hišo, sedaj pa lahko dobiva zastonj parcelo, ki je zazidljiva in so do nje napeljani že voda, elektrika in optika.
Torej, če sprejmeva parcelo, koliko bi bil vložek v hišo do faze da se lahko vseliš.
Je za 150000€ že realno da bo vseljivo ?
Zanimam pa se bolj za montažne oz. skeletne hiše, 100 do 120m^2, izvedba na ključ. Na hitro sem izbrskal nekaj cen med 110 in 125000€.
Kar sem gledal bi rabil dodatno še:
- projektno dokumentacijo
- gradbeno dovoljenje
- temeljno ploščo
- malo čistilno napravo
- ureditev okolice
- notranja oprema
Zaradi dolgih delovnikov, bi se maksimalno izogibal delu v lastni režiji, vem da je tako dražje ampak takle mamo.
Hvala za vsak odgovor.
P.S. Lokacija je okolica Kranja.
Zaradi visokih cen do danes sploh nisem nikoli razmišljal da bi si kdaj lahko privoščil hišo, sedaj pa lahko dobiva zastonj parcelo, ki je zazidljiva in so do nje napeljani že voda, elektrika in optika.
Torej, če sprejmeva parcelo, koliko bi bil vložek v hišo do faze da se lahko vseliš.
Je za 150000€ že realno da bo vseljivo ?
Zanimam pa se bolj za montažne oz. skeletne hiše, 100 do 120m^2, izvedba na ključ. Na hitro sem izbrskal nekaj cen med 110 in 125000€.
Kar sem gledal bi rabil dodatno še:
- projektno dokumentacijo
- gradbeno dovoljenje
- temeljno ploščo
- malo čistilno napravo
- ureditev okolice
- notranja oprema
Zaradi dolgih delovnikov, bi se maksimalno izogibal delu v lastni režiji, vem da je tako dražje ampak takle mamo.
Hvala za vsak odgovor.
P.S. Lokacija je okolica Kranja.