PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Vlaga in neizolirano podstrešje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav. Pišem vam zaradi težav z vlago v dvonadstropni hiši.
Hiša je stara okrog 40 let. V zgornjem stanovanju je na vseh stropih "črnoba" od valage. Nad stanovanjem je podstrešje, ki pa ni izolirano. Vlita je samo betonska plošča. Zanima me če vpliva to da ni izolacije na valgo.. alo vlaga nastane zaradi tega? Na kak nacin bi se le te vlage lahko rešili.
Hvala in lp
Ja, manjko izolacije zgoraj seveda vpliva na posledice vlage.

Na vrhu plošče položiš izolacijo. Tako preprosto je to.
Hvala za hiter odgovor. Zanima me se ce bi steklena volna prisla v postev ?
Seveda bi.

Malo še navzgor po stenah izoliraš, tudi s stekleno volno.
Najbolj važna izolacija je ravno na zadnji plati,ker toplota najbolj beži navzgor.
Je kdo takšen strokovnjak, da bi ga lahko kontaktirala pa bi mi malo pomagal prosim. Lp
Polonca 19995,
saj smo ti napisali odgovore.
Kaj konkretno pa te zanima? Napiši. Daj sliko tvoje težave prilepi.
Tudi nekaj slik smo prilimali. Morda prebrskaš forum.

Od kje pa si??

Hodoš :wink: ali Izola :lol:
Lep pozdrav
Polonca 19995 Napisal:Je kdo takšen strokovnjak, da bi ga lahko kontaktirala pa bi mi malo pomagal prosim. Lp
Če po podstrešju ne hodite in ne odlagate krame, je povsem enostavno. Najprej na vse pokončne stene na podstrešju s purpenom nalepite nekih 10cm stiropora vsaj pol metra visoko. Nato po tleh najprej pogrnite PE folijo, nato čez odvijte role steklene volne. Vsaj nekih 10+10cm 0,034 volne.

Še vedno pa se bo lahko po zunanjih vogalih pojavljal kondenz, če nimate tudi zunaj izolirane fasade.
Iskanje po temi