PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Maneža - zunanje jahališče

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo!

Zanima me, katera dovoljenja potrebujem za gradnjo maneže velikosti 30 x 50 m. Gre za ograjeno površino z urejenim odvodnjavanjem, tamponsko plastjo in nasutjem mivke na vrhu.

Po novem zakonu ne najdem primerne klasifikacije v tabeli o razvrščanju objektov. Gre za nezahteven objekt, se potrebuje gradbeno dovoljenje, se sme postaviti na nestavbnem zemljišču?

Najlepša hvala za pomoč.
Po mojem spada pod 24122 - drugi gradbeno inženirski objekti za šport, rekreacijo in prosti čas. Do 100 m2 je enostavni objekt, pod 1.000 m2 nezahteven. Oboje če je brez tribun.

Ti si v razredu manj zahtevnega objekta (zaradi 1500 m2), se pravi manj zahteven objekt in klasično gradbeno dovoljenje.

Če se sme postavljati na nestavbnem zemljišču pa je stvar prostorskega akta občine. Po navadi ne.
Tudi sama sem podobno razmišljala, samo mi ni bilo logično, da bi bil manj zahteven glede na dejansko "enostavnost" zadeve Smile

Najlepša hvala, LP
a ni to samo ograjen prostor?
Za postavitev ograje pa ja ne potrebuješ gradbenega dovoljenja.

Pač iz katere strani se postaviš Wink
Pozdravljeni,
opozoriti vas zelim v povezavi na vprasanje, „Ali potreujem gradbeno dovoljenje?“ in na odgovor uporabnike “Blond”.
Teoreticno imate prav z “ograjenim prostorom”, vendar je ze iz strokovnegea pojma “Maneza” in iz nadaljega opisa razvidno, da je to vec kot samo “ograjen proctor”. Namen tega prostora v verjetno komercialno trzenje maneze, torej stik s strankami in uporaba le tega prostora. To potegne se druge stvari za sabo, …
Po domace povedano, dokler se ne bo pripetila kaksna nesreca, kjer bo posledica telesna poskodba, bo vse v redu, ce ogradite proctor. V vasem lastnem interesu bi moralo biti, da se zavarujete proti taksni situaciji. To se pa lahko le, ce imate vsa dovoljenja.
Ja to pa niso povedali, da bodo imeli 30konjev, in 30 avtobusov obiskovalcev dnevno. Potem je potrebno zagotoviti tudi parkirišče za avtobuse in menzo za šoferje.

Lahko pa je le ograjen prostor v katerem jahaš in sprehajaš konja.
Pa še heliport pa letališče za manjša letala (v začetni fazi, kasneje pa še za B747 in A380). Pa nisi razumel kaj je KR napisal? Je treba s prstom pokazat, a ne?
Iskanje po temi