PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Pisarna v kleti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakorkoli obrnem, si moram "hišno pisarno" premakniti iz nadstropja v klet ali neizolirano in neogrevano podstrešje. Naziv hišna pisarna je zato ker v tej pisarni ni strank, ampak delam v njej le sam.

Skratka.

Hiša je grajena 1968, neke hude izolacije ni, okna v kleti so zamenjana z novimi PVC, kar se tiče hidroizolacije je po tleh le neka folija oziroma nekaj takega ( kar je pač takrat bilo).

Ideja je, da bi na obstoječe tlake položil npr stiropor ali pa pluto, in posledično na to gor nek vinil 5mm, brez razbijanja tlakov. Za ogrevanje prostora bi se priklopil na centralno ogrevanje, saj gredo cevi skozi ta prostor, ali pa bi uporabil kalorifer če bi bilo potrebno.
Mnenja?

Druga opcija je pa urejanje podstrehe,ampak se mi zdi da tam pridemo potem na tak strošek, da je bolje začeti novogradnjo, saj bi bilo treba izravnat tlake gor, dvignit streho, izolirat streho, itd...
Streha je do tal da bi jo moral dvigat? Klet bo zasvicala in zacvetela ko jo zacnes segrevat in uporabljat. Ni "prijazno" delovno okolje...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Delati v kletni pisarni je kot kazen, če se pa sam odločiš, pa se nimaš rad. Prva stvar dobre pisarne je razgled, pomaga pri vzdušju. Jaz bi vsekakor razmislil o podstrešju.
Malizelenec Napisal:Delati v kletni pisarni je kot kazen, če se pa sam odločiš, pa se nimaš rad. Prva stvar dobre pisarne je razgled, pomaga pri vzdušju. Jaz bi vsekakor razmislil o podstrešju.

:lol: Pri vzdušju, pomaga tudi branje zabavnih komentarjev, ki z realnostjo (finance, papirologija, čas) nimajo ravno neke blazne veze! :wink:

P.S. Tole pišem iz kletne pisarne, brez razgleda, zato je možno, da je moj sarkazem posledica delovnega okolja! :?
OK, recimo temu da bo to soba z računalnikom na katerem se bo včasih delalo, včasih pa igralo igrce.

Prostor ima okno, 100x50 , tako da z zaporom ravno nebi enačil, sploh ker bi bila zadeva renovirana ,tako da edini občutek da si v kleti bi bil zato ker bi videl na vrt, pa še to verjetno nebi,ker bi zaprl žaluzije, enako kot naredim v 2. nadstropju.

@firefly: streha ima cca 50cm kolenčnega zidu, na sredini podstrehe lahko skoraj da normalno stojiš, ce odmisliš veznik med škarjam strehe.
Če bi se lotil dviga strehe bi moral verjetno menjati tudi streho ( les je še prvi, streha je trimo cca 10-15 let stara z nekaj cm izolacije).
O.K. tole je samo moje mnenje!
Tule je verjetno govora o delno vkopani kleti, z oknom, o kakšni pretirani vlagi ne pišeš, višina prostora je verjetno zadovoljiva, tako, da jaz bi vsekakor prestavil pisarno v klet! Bo čist zadovoljiva opcija, tako časovno, kot finančno! Pa še nobene papirologije ni, kar ti pri povišanju "strehe" ne uide! Predvidevam da v tej pisarni tudi ne boš prebil 8 ali več ur dnevno!

Hladno podstrešje "zrihtat" v pisarno bo bistveno dražja zadeva. Tudi brez dvigovanja strehe. Kakšen imaš sploh dostop do podstrešja? Pa izolacija, pa knauf, izravnava tlaka, pa strešno okno ali dva, pa kakšna vrata, pa vse to spravit pod streho , pa..... :wink:
Za sebe vem, da ni "šans", da grem tole čarat! 8)
Ogromno je kletnih stanovanj,ne vem v čemu je problem.
Imam trenutno se kabinet v pritličju. Okno 2x2,2m. Izhod na vrt, razgled na Krvavec. V glavnem za v cajtnge oglas dati. Ko je pa treba bilo pol leta par ur na dan poleg službe nekaj delat, sem vse znosila v klet. Ki je popolnoma vkopana ima pa dva svetlobna jaška. Torej naravna svetloba je. Razgleda takrat nisem rabila. Rabila sem pa mir. Zato sem lahko se s tem ukvarjala samo pol leta, ne pa tricetrt. Isto moj... Dejansko sva iz prvotno planirane žur sobe naredila delovno, povsem spontano.
Pa NEEEEEE! Brez razgleda, ja ne moreš imeti delovne sobe! :wink:

Aja, vidva sta dejansko delala! :lol:
Vse kompliciranje je nepotrebno. Pisarno si pač narediš v kleti, če ti potem ne paše, preseliš tisto pisalno mizo in kako omaro drugam. Saj nimaš nekih hudih instalacij elektrike, vode, odtokov, v dveh urah problem rešen.
Torej, kaj dati po tleh, da bodo tla "bolj prijetna" , saj je trenutno po tleh le beton.
Ja koliko pa lahko gor položiš. 5-10cm pri normalni višini stropa 250cm ni nič. Kaj pa kaka vrata?
ice1 Napisal:Torej, kaj dati po tleh, da bodo tla "bolj prijetna" , saj je trenutno po tleh le beton.
Če imaš vse ravno,položiš sam laminat - najcenejša opcija.
Sam imam tudi laminat, a sem pozabil vsaj pod noge vgraditi elektro talno gretje. Volnene nogavice in topli copati sicer rešijo problem.
Iskanje po temi