PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev Kaj je boljše?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!!!

Imam sledeče vprašanje...
prihajam iz posavja (ampak to niti nima bistvenega pomena se mi zdi) in sem v fazi izdelave stopnic. Stopnice nameravam zabetonirati in bi potreboval cca 4m3 betona. in sedaj vprašanje... Kaj mi je bolje oziroma ceneje Kupiti pesek, cement in mešati doma, ali se mi bolj splača poklicati betonarno oziroma prevoznika z mikserjem in pumpo pa da pripelje in je v eni uri vsega konec. Kakšne so vaše izkušnje oziroma mnenja?

Hvala!!!
Vedeti moraš, da bo naročeni beton mnogo bolj homogen, kot tisti, ki ga boš mešal na roke. Hočem povedati tisto o lopatah peska, cementa in litrih vode dodanih v vsak mešalec. Morda varianta, če ima kdo blizu rovokopača in na njem kiblo za mešanje betona. S tistim gre tudi dokaj hitro. Kaj se splača? Odvisno kako gledaš na svoj porabljen čas (pa verjetno še koga od pomagačev). Drugače pa kot si napisal, pride, pripelje, v eni uri je vse narejeno, mešalec, karjole pa ostanejo čiste. Tudi to ima svojo ceno.
kot je arbajter napisal,...

če imaš možnost da ti pripeljejo samo 4 kubike,... in da je dostop, da ne rabiš še dodatne pumpe, kar poveča strošek, potem bi jaz sigurno razmišljal o "hruški", sej je fajn in zna bit prav veselo z delovno akcijo,... pa nekdo mora al golaž skuhat al roštilj spečt, ko če boš pizze naročil,... hehehe,... ne bojo lih veseli pomagači,...

kaj se pa bolj splača pa zračunaš,...

pa še to moraš vzet v obzir,... če si slušajno na kakem hribu tako kot jaz,... k meni hruška lahko pride samo napol polna, drugače veliko strese,... kar bi v mojem primeru pomenilo da tamala hruška ne more pripeljat 4 kubike, taveliko mi pa predpisi ne spustijo na cesto ker je pretežka,... hahahahahahaha,.... pa smo vse na roke delal,...

edino en predlog,... za vsak slučaj imej pripravljeno,... kam ti bo višek betona stresel,... če ga bo kaj ostalo,...
pizdravljeni...zadeva je resena. dobil sem privatnika kateri je zadevo izmeril narocil beton zadevo zalil. jazt sem samo odstel denar in parkrat polil...
Sem pa v 30 letih kar se "pasem" tudi po gradbiščih prvikrat srečal "posebnost". Ob zalivanju AB plošče so bile vnaprej izdelane tudi stopnice navzdol, katere so se zalile hkrati z ploščo. Torej plošča in stopnice iz "enega kosa". Se je kdo že srečal z podobnim?
Sploh nisem razmišljal, da bi se lotil drugače.
Seveda smo se srečali s tem.
Ko sem šolal plato, sem zašolal tudi stopnice. In zalil hkrati.
Najprej zaliješ plato, na koncu se pa s stopnicami igraš. Ko pomožna raja že pije.
A gre tudi kako drugače?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Seveda gre. Ampak ti se po bajtah brez šteng ne paseš, je prezgodaj zate. Pa potem tista iz plate štrleča stremena sploh ne opaziš.
Ojoj, kaj si pa zdaj povedal!?
Kot prvo, štromarji ne želijo delati brez oken, ker jih zebe ali pa jim material spizdijo.
To, da oknaši cele zime predelajo v hišah brez oken, štromarjem ne predstavlja problema.
In kot drugo, malo razlike je, če moraš v zgornji štuk brez stopnic spraviti 5 kilski kuferček s štromarskim orodjem ali pa 250 kilsko panoramsko.

Ampak ja, to je prezgodaj za nas.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
arbajter Napisal:Sem pa v 30 letih kar se "pasem" tudi po gradbiščih prvikrat srečal "posebnost". Ob zalivanju AB plošče so bile vnaprej izdelane tudi stopnice navzdol, katere so se zalile hkrati z ploščo. Torej plošča in stopnice iz "enega kosa". Se je kdo že srečal z podobnim?

jaz imam tako. Niti nisem vedel, da to ni praksa...
Enako, je bilo v enem dnevu vse fertik pa še za statiko je sigurno bolje.
Fery, ne men o mrazu. Sem bil to zimo na dveh platah. Eno celo v snegu. Nč fajn. Drugače pa, tam kjer delam je običajno tudi alarm prec naštiman. Če drugega ne, začasni. Do dons nič zginlo, tudi meter drata ne. Razen ene aku hilti mašince, zanimivo, ravno na tvojem koncu. V oknarski firmi (KPL - ni Komunalno podjetje LJ, Fery bo že vedel) nekaj kilometrov naprej od tebe. Kdo bi si mislil.
Iskanje po temi