12.3.2019 ob 10:54
digibum Napisal:Starši imajo 300m2 veliko hišo, ravno tolikšen hlev (noter 2 kravi). Zraven je še kozolec in kašča. Vse je postavljeno toliko da je. Fasado ima samo hiša pa še ta je kot da je ni.Ok pa ti misliš, da bodo sestre kdaj v prihodnosti kar tako mirno gledale ko bo prišlo do dedovanja? Boš vlagal v hišo, na koncu pa jih boš moral še izplačati, ne vem težko je napovedat ali se bodo vsemu odpovedale. Sicer bi šel v urejanje obstoječe hiše 300m2. Razmisli pa tudi o kakem prepisu nepremičnine preden se lotiš kaj bolj konkretno in brez pogodb ni ravno varno (sestre). ČE so odnosi res super bi lahko razmislil o kaki kupoprodajni pogodbi, plačaš tisti davek in pravico staršev da so notri in si legalno potem ti lastnik, ker tega ti pa noben ne more izpodpijat, vse drugo je bolj tako tako, razne darilne pogodbe itd itd. Šele ko imaš to razčiščeno, pa v akcijo in seveda na kmetiji bo najceneje in lažje.
Starši so obupali. Ni denarja niti volje niti zdravja, da bi se zadeva nekako nadaljevala.
V hiši poleg staršev živijo še moji dve sestri. Jaz sem se preselil h punci kjer imava malo mansardo.
Vendar pa tukaj bogu za hrbtom nisva zadovoljna. Ogromno logističnih težav, da ne govorim o vrtcu za najinega sineta...
Skratka, kaj naj naredimo? Lokacija domačije je super. Hiša je prevelika. Hlev spremeniti v bivalno hišo? Vse skupaj prodati, razdeliti med otroke? Kupiti parcelo drugje in graditi montazno hiso?
Opcij je ogromno, vse pa se ustavi pri ceni.
Kaj bi pa vi naredili? Čakali na loto dobitek?
Na koga se naj obrnem, da bi mi znal svetovati?
Tudi partnerica, ki je s tabo več kot eno leto pa sineka imata, ko kaj zaškripa lahko zahteva polovico, pa če je kaj vložila notri ali ne, lahko zahteva tisto kar ji po zakonu pripada v takem primeru ali pa jo izplačaš, zato tudi kaka pogodba tudi tu prav pride, če je seveda narejena in setavljena pošteno, poznam ravno en tak primer ki se je nedavno zgodil in sta imela pogodbo, ja hitro se kaj zgodi pa sam ne veš.

Lahko je tudi poporočna hehe. Lahko se jo sestavi kadarkoli, katerokoli in karkoli se že zmenita... Ali pa nič...
hock: