PodSvojoStreho.net Splošno Mnenja in predlogi Rešitev stanovanjskega problema

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hiša predstavlja 50% celotnega premoženja. V celotno premoženje je vključeno: vse travnate parcele (nekaj deset hektarov), parcela in hiša od sestre, parcela in hiša od staršev

Mah v bistvu je čisto preprosto, situacija v sloveniji glede stanovanjskega problema je taka:

- ali imajo starši nekje kakšno zazidljivo parcelo, na kateri lahko narediš hišo
- ali imaš bogate starše, da ti pomagajo pri nakupu stanovanja / parcele
- ali greš v najem stanovanja
- ali pri 30 letih stanovanje kupiš z 10-15 let kredita
- ali živiš pri starših in šparaš 20 let, zato da si lahko pri 40 letih (ker takrat se ti res ful da) kupiš stanovanje / hišo

Ne razumem, zakaj res tale javna uprava to problematiko malo bolj ne poštima. Vem, da se moraš sam potruditi (pa sam pokazati voljo), samo v sloveniji ni glih prave klime za napredek na tem področju.

Kolikor gledam pa malo nepremičnine.net je pa vse 200k+. 200k boš pa kaj zaslužil v 4 letih al kako? Če ne druzga vsaj parcele in prispevki bi lahko bili cenejši.
Kaj parcela in hiša od sestre je bila v celoti plačana s strani staršev? Kaj prihrankov pa starši nimajo, ki bodo po smrti tudi predmet zapuščinske razprave? Ne vem no, med pametnimi ljudmi se da tole rešiti... Cene parcel so pa odraz ponudbe in povpraševanja na trgu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
gril25 Napisal:Hiša predstavlja 50% celotnega premoženja. V celotno premoženje je vključeno: vse travnate parcele (nekaj deset hektarov), parcela in hiša od sestre, parcela in hiša od staršev :!:

Mah v bistvu je čisto preprosto, situacija v sloveniji glede stanovanjskega problema je taka:

- ali imajo starši nekje kakšno zazidljivo parcelo, na kateri lahko narediš hišo :!: So jo imeli, dobila sestra! :wink:
- ali imaš bogate starše, da ti pomagajo pri nakupu stanovanja / parcele :!: Neke "srovšne" tule NI! :wink:
- ali greš v najem stanovanja :!: Zakaj pa ne?
- ali pri 30 letih stanovanje kupiš z 10-15 let kredita :!: Velika večina ljudi DA in velika večina NE samo 10-15 let! :wink:
- ali živiš pri starših in šparaš 20 let, zato da si lahko pri 40 letih (ker takrat se ti res ful da) kupiš stanovanje / hišo :!: Tudi tole že videno!

Ne razumem, zakaj res tale javna uprava to problematiko malo bolj ne poštima. Vem, da se moraš sam potruditi (pa sam pokazati voljo), samo v sloveniji ni glih prave klime za napredek na tem področju.

Kolikor gledam pa malo nepremičnine.net je pa vse 200k+. 200k boš pa kaj zaslužil v 4 letih al kako? Če ne druzga vsaj parcele in prispevki bi lahko bili cenejši.

P.S. Ne pozabi še na vikend, ki ga je tudi že dobila sestra! Kaj pa vem, ampak se mi dozdeva, da sta "tastara dva", kar precej "skup spravila"! 8)
Ne mi zamerit, vendar se mi tudi vedno bolj dozdeva, da tvoj tast ve kaj dela in zakaj želi tako, kot želi.
Sestra je skupaj z možem naredila hišo. Čeprov je seveda oče veliko naredil sam. Parcela, je v lasti staršev. Torej sestra ni lastnik parcele na kateri je njena hiša.

Ja verjetno ima oče / tast razlog, zakaj noče sedaj nobene parcele napisati na kogarkoli. Očitno bodo to potem reševali otroci (žena in njena sestra). Čeprov, se mi zdi smiselno da starši to porihtajo že prej.
Lastnik parcele je tudi lastnik hiše- saj tko naj bi bilo Big Grin , ampak ok vsi se strinjate da je hišo sestra sama naredila.
Sestra je dobila, parcelo, vikend, mogoče kaj denarja= to je skupaj ? eur
Hiša od staršev, ki bi jo dobil je x eur.
Travniki , gozd so vredni x eur. Pa malo pomislit ali je kje zelo lahko dobit spremembo v zazidljivo.
To preračunat pa vidiš kje si.
Za starša pa sta dolna skrbet oba, če bo treba dom doplačevat in recimo ti ne boš zmožen pa čeprav bi se obvezal 100% skrbet bodo tudi sestro vključili.
Če pa bosta imela starša premoženje pa jima bodo to uzeli oziroma bosta toliko manj dedovala kot bo dolga.

Jaz bi predlagal, da delta na pol( v eur ocenjeno vse premoženje, če je hiša več vredna pa drug dobi nekaj druzga več) in oba skrbita za starša. Je pa tu problem tisti, ki bo v hiši staršev bo avtomatsko skrbel za starša več.
jaz pa ves cajt premišljujem, kako in kje bo izvisel mož od sestre... njegov vložek je bržkone že kar precejšen + sodišče po smrti staršev, če se ne bo tasta prepričalo, da se dol usede in domeni, pa da greste vsi od mize enako zadovoljni. porkaš, saj ne bo nič s seboj vzel. pa komu če dati, če ne svojim otrokom...
1 2
Iskanje po temi