PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nizkotemperaturna peč na ELKO in talno gretje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iskal sem po forumu vendar nisem našel nič podobnega zato me zanima:

Ali ima mogoče kdo takšno kombinacijo? Se zadeva sploh splača, ker verjetno peč ne dela z pravim izkoristkom? Kaj pa če bi uporabil še zalogovnik, bi s tem kaj pridobil? Ker investicija v TČ se mi zdi nenormalno visoka Confusedhock: !

Zanimal sem se tudi za TČ zrak/voda ( za ogrevanje prostorov) vendar so cene tudi kar zasoljene?

Kakšni predlogi?

Lep pozdrav
vse je odvisno od tega, kakšne imaš toplotne izgube celotne hiše,..
manjše ko imaš, bolj smotrna je uporaba zalogovnika

projektant strojnih instalacij ti je menda izračunal izgube in ali je talno še z dovoljeno temperaturo dovolj za ogrevanje ??

v vsakem primeru pa je po mojem dobro imeti "vmesno" akumulacijo, da se ti peč čim manjkrat vklaplja
frank Napisal:vse je odvisno od tega, kakšne imaš toplotne izgube celotne hiše,..

projektant strojnih instalacij ti je menda izračunal izgube in ali je talno še z dovoljeno temperaturo dovolj za ogrevanje ??

v vsakem primeru pa je po mojem dobro imeti "vmesno" akumulacijo, da se ti peč čim manjkrat vklaplja

Projektant ni še nič izračunal, ker zaenkrat še sam razmišljam katera vrsta ogrevanja bi bila najprimernejša za našo bodočo hiško!
Zanima me kako stvar deluje v praksi? Vem da če je hiška "dobro" izolirana po današnjih standardih so praktično vsi gorilci na ELKO predimenzionirani?!?
Kako potem stvar deluje v praksi z talnim gretjem? Je smiselno ali je to brca v temo?

Vnaprej hvala za dogovor!

LP
Iz kakšnega razloga pa misliš, da ti peč ne dela s pravim izkoristkom? Če boš
uporabil zalogovnik, se ti izkoristek ne bo povečal, edino gorilec se ti bo bolj poredko vkljapljal.
LP
Kris Napisal:
frank Napisal:vse je odvisno od tega, kakšne imaš toplotne izgube celotne hiše,..

Projektant ni še nič izračunal, ker zaenkrat še sam razmišljam katera vrsta ogrevanja bi bila najprimernejša za našo bodočo hiško!
Zanima me kako stvar deluje v praksi? Vem da če je hiška "dobro" izolirana po današnjih standardih so praktično vsi gorilci na ELKO predimenzionirani?!?
Kako potem stvar deluje v praksi z talnim gretjem? Je smiselno ali je to brca v temo?

Vnaprej hvala za dogovor!

Skoraj ne morem verjeti,da se pripravljaš na gradnjo ,od projektanta pa še nič.

Kakor sem razumel, bo tvoja nova hiša v trendu ne prevelike hiše indobro izolirane.

Iz izkušenj predlagam 6 do 7 kW toplotno črpalko s sistemom geosonda ( vrtina med 80 do 100).

Takšen sistem ti bo zagotavljal :
- ogrevanje,
- po želji pasivno hlajenje in ves čas
- toplo sanitarno vodo.

Komplet sistem računaj na izdatek v višini med 15 do 17 tisoč EUR.
Trajnost sistema: edino resno vzdrževalno delo bo,ko bo sicer čas ,zamenjava kompresorja v toplotni črpalki.

Za takšno izvedbo ti daje država nepovratno subvencijo v višini 2100 eur ( enkrat letno se je potrebno prijaviti na razpis MOP) in nudi ugoden ekoloki kredit.

Letni obratovalni strošek bo med 200 do 300 eur maksimalno.

Seved alahko isti sistem naredištudi dražje.

termal

za več informcij napiši zasebno sporočilo

LP
[url][/url]
čista energija
Iskanje po temi