PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sončni kolektor - topl. črpalka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
telmos,..
kje je kalkulacija ( upravičenost ) nabave komercialnih kolektorjev
proti samogradnji z ZRMK;

1. Samogradnja ZRMK
Velikost : 1,5m2 ;
Cena 180 EUR/kolektor
Moč 600w/m2

Komercialni kolektor
Cena ?
Moč ?
Stagnacijska temperatura ?
Frank, od kje ti cena 180€?
Kolikor je meni znano zna številka še narasti, tako da se že "skoraj" približajo kupljenim.

Lp
mihec4
a to ti je natvezil kak prodajalec kolektorjev :lol: :lol: :lol:

cena mi je iz obračuna izdelave 160 kolektorjev, ki so bili izdelani v samogradnji

govorimo seveda o kolektorjih za vgradnjo v streho
Okvir, špenglar, razni drobni material, ki ni vključen v ceno + seveda brez kakršne koli garancije. Svoje delo si računal (vsaj kakšno pivo na 2 ure)?

Lp
okvir absorberja je v ceni
v ceni pa ni kleparske obdelave okoli absorberjev,..
če bi začeli o drobnem materialu, ceveh, kolenih, izolaciji, solarnih bojlerjih, kompletih z črpalko, manometri, odzračevalnimi lončki, ...
tu je šele velik prihranek,.., so se instalaterji samo čudili, ko smo jim pravili, za kako ceno smo dobili omenjeni material - in to kvalitetnega, ne kak krš ...
( tudi 50% cene, za katero jo prodajajo instalaterji,... )

cena moje ure :lol: :lol: :lol:
to pa je že druga pesem,...
a so sistemi samograditeljev po tem, kar sem videl in slišal do sedaj večinoma bolj doterani, dovodi/odvodi bolj izolirani, detajli bolje izdelani,...
da pa ne rabiš "majstra" klicat za vsako neumnost
( ki je večinoma lahko posledica slabe montaže ali nastavitev, odzračevanja ,..) niti ne omenjem,...
da se ljudje naučijo lotat bakrene cevi,.., nastavljat regulacijo,,

sploh pa vznesenost in ponos tistih, ki so sami naredili sistem, ki zelo dobro funkcionira, ne odšteje nobenega denarja,.
:lol: :lol: :wink: :wink:

v skupini smo imeli fante pri 19-ih pa možakarja pri 70-ih,...
večina še ni imela brenerja v rokah,..

ni pa to seveda za vsakega,

Seveda so vsi kvalitetni prodajalci in izvajalci iz teh namigov izzvzeti :wink: :wink:
da ne bo kakega cirkusa,... :wink: :wink:
1 2
Iskanje po temi