PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Ali kdo ni kital sten po strojnih ometih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

Sem v fazi obdelave notranjih sten. Sedaj imam narejene strojne omete Quarzolith GZ 31. Stene se mi zdrijo super gladke. Razmišljal sem da bi samo zbrusil, prekital(slabe predele), zbrusil ter belil. Zanima me ali je kdo naredil podobno in kakšno je končno stanje. Nisem zahteven glede izgleda.

L.p
belo bo
Mi smo samo pošpohtlali ( da je odpadel odvečni pesek) in prebelili.
Problem različne strukture je bil edino tam, kjer smo poškodovali stene, ali kjer smo dodatno vgradili elektro doze.
Sem si prišparal en žakelj materiala, vendar mi nikoli ni uspelo popraviti tako, da ne bi bilo opazno.
bastian, jaz sem tako naredil in mi ni žal. Fantje so omete naredili, da sem rabil zgolj kje kakšen detajl pobrusit in zgladit. Po ometih je le 2x beljeno z jupol classic in je to to. Kjer je barvna stena, je bilo namesto classica barvano z barvo.
Zgornje nadstropje bom dal v kratkem vse v knauf, tudi zunanje stene in že vidim, da bom 3x bolj nervozen kot spodaj, kjer so bili le strojni ometi in belež..ampak na poševnino in strop tako razen knaufa v mansardi ni neke alternative, zato sem se še za stene odločil.
Super. Pa bo ostalo nekj € za talne obloge. L.p hvala
V kleti je samo pobruseno in beljeno. Če bi se enkrat, bi bilo tudi tam kitano.
Ja, izravnava sten in stropov na nadstropje je približno pol cene vinilnih talnih oblog na nadstropje - pri meni je bilo to razmerje.
Tudi na gips das lahko "gips" omet. Ampak ce imas gladek omet je itak vseeno kko ga naredis....
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
kitanje je pri meni samo na stropu (betonska plata).
na stenah so strojni ometi, vse sem "prešpohtlal" z nečim takšnim:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.merkur.si/gladka-lopatica-mtech-18-cm/">https://www.merkur.si/gladka-lopatica-mtech-18-cm/</a><!-- m -->

nato sem vse pošprical z jukolom, da je globinsko povezal površino. in nato še pleskanje. no, vsaj večino ... kar nisem prepleskal pred tremi leti, še vedno nisem. Smile

imam pa tudi nekaj malega knaufa, žal ob istih stenah - razlika je očitna. meni je celo bolj všeč razgibana površina drugje kot pa tista gladka na knaufu.
fizikalec15 Napisal:Mi smo samo pošpohtlali ( da je odpadel odvečni pesek) in prebelili.
Problem različne strukture je bil edino tam, kjer smo poškodovali stene, ali kjer smo dodatno vgradili elektro doze.
Sem si prišparal en žakelj materiala, vendar mi nikoli ni uspelo popraviti tako, da ne bi bilo opazno.
Enako tudi mi. Prišparal 1k€.
Vendar če bi še enrkat delal, bi dal pokitat. Kjer sem dodatno delal doze se opazi. Pa še malar se ni kaj dosti trudil špohtlati. Sicer ni zdaj to bistvenega pomena, ampak kakšen picajzlast bi po mojem dobil izpuščaje...

Ko bomo ponovno belili, bomo itak šli sobo po sobo in delali sami. Takrat bom porihtal detajle s špohtlom in jubolinom.
Zdravo,
še jaz potrebujem eno pomoč:
Stene zaribane z quarzolith GZ31. Ker niso povsod zaribane kot je treba, smo se odločili za enkratno kitanje z Jubolin P25. Rezultat je, da z enkratnim kitanjem ne dobimo niti približno spodobne stene. Tam, kjer je groba struktura vleče kit noter. Je še kdo kital takšen omet in s čim?
Hvala in lp,
Aljaž
Si že sam ugotovil, da bo potreben še najmanj en sloj, pokitaj samo kritična mesta, potem pa še enkrat čez vse za finiš.
Če imaš roko za kitanje, veliko prihraniš pri brušenju.
Na "slab" omet gres prvo roko s kemaglet fx. Ali cim podobnim. Potem pa se jubolin cez.
Iskanje po temi