PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Termovarovalo ne dela

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danes sem po 2 letih montaže sprobal termovarovalo, segrel peč na pribl. 105 stopinj in varovalo se ni sprožilo. Do sedaj do nekega pretiranega segretja peči ni prišlo, zato sem živel v dobri veri, da ta ventil dela. Danes pa sem se odločil sprobat, pa nič od njega. Sad Kaj bi lahko bil vzrok? Vprašanje za tiste, ki imate malo več pojma, neprimerni komentarji prosim obvoz.

Je pa takšno kot na sliki.

Priložene datoteke
.jpg   IMG_20181130_145609.jpg (Velikost: 44,58 KB / Prenosi: 742)
Mogoče bi pa delovalo pri 110°C. Kaj pa piše v navodilih? Ali ima mogoče možnost nastavitve?
Dvomim, da ima nastavitev. Na njemu piše 97⁰C. Torej bi tam nekje moral ventil odpreti hlajenje peči. Bi pa preden bi zagnal halo pomeril in ugotovil tiste realne namerjene vrednosti temperatur. Ker je na krmilniku prikazana temperatura vode lahko varljiva stvar, tudi tista PT tipala imajo svoj pogrešek in lahko potem krmilnik pokaže napačen podatek (temperaturo). Pri meni se je enkrat samkrat sprožil, je pa to bilo pri konkretnih 110 stopinjah. Odprt je bil kaki dve minuti, nato se je zaprl, saj je T v peči padla na 95⁰C.
Poskusi pritisnit tisto modro kapo ventila navzdol (tako, konkretno po "moško"). Bi se moral ventil tudi odpreti.
Vzemi tipko iz peči pa jo daj v lonec z vrelo vodo. Po možnosti na kuhalniku kuhanj zraven peci
Potolči ga malo. Pa če si peč segrel, ni nujno da je krop do tja prišel. Malo bi ventil odprl, da bi ziher tudi tam bilo 105 stopinj.

Sicer je to tisto, na kar vedno opozarjam paničarje. 10 let star termoventil je verjetno zapikan. Par let star UPS ima verjetno zanič baterijo. Itd, itd.
Ampak dokler tega ne rabiš, ne veš. Spiš pa mirno, to ja.

Pri nas se je letos kar nekaj ljudi odločilo, da stestirajo kitajske agregate, ki so se, za ogromne denarje, prodajali med žledom. Izplen je žalosten. Sem pa tja kakšen še dela. Kar ni nič narobe, ker so svoje oddelali. Narobe je le, da folk misli, da ima backup, v resnici pa nima nič.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ventil se je aktiviral, ko sem malo razgibal tisti knof za ročni zagon. Je pa sam knof bil malo zarustan. .Mogoče je v tem problem. Gre pa za varovalo STS watts. Ja, varianta je tudi, da bi se morda aktiviral pri višji temperaturi. Jutri ponovim vajo tja do 115 stopinj, potem pa bom videl.
Fery Napisal:Potolči ga malo. Pa če si peč segrel, ni nujno da je krop do tja prišel. Malo bi ventil odprl, da bi ziher tudi tam bilo 105 stopinj.

Sicer je to tisto, na kar vedno opozarjam paničarje. 10 let star termoventil je verjetno zapikan. Par let star UPS ima verjetno zanič baterijo. Itd, itd.
Ampak dokler tega ne rabiš, ne veš. Spiš pa mirno, to ja.

Pri nas se je letos kar nekaj ljudi odločilo, da stestirajo kitajske agregate, ki so se, za ogromne denarje, prodajali med žledom. Izplen je žalosten. Sem pa tja kakšen še dela. Kar ni nič narobe, ker so svoje oddelali. Narobe je le, da folk misli, da ima backup, v resnici pa nima nič.
Nikakor nisem paničar, ampak pač sprašujem tiste, ki več veste o tem. Mislim, da ni s tem nič narobe. Ja, knof je bil malo sprijet, po močnejšem pritisku je šlo.
Ja in če bi rabil, bi tudi bil sprijet. Kot jih je še mnogo drugih po Sloveniji.
Pri mojem je na ventilu prav za to predviden manjši rdeč gumb zvrha. V navodilih piše: občasno pritisniti... Verjetno vodni kamen in te fore...
A ga kedaj prtisneš?
A audija? Vsak dan. Tud 200 pa čez.
A ja, ventil? Zdej si me pa najdu:
ene trikrat v desetih letih sem ga pa res... :lol:
Ste mi dali mislit, ene dve leti se tudi moje ni sprozilo. Ga bom vrgel v lonec vrele vode, nimam srca peci obremenjevat zaradi tega
Hanzi
Pa ne tipko metat v lonec. Izvleci iz peči obe kapilarni tipali, v bistvu sta kar dve dokaj spodobno veliki tipali. Ker morata odpreti ventil hladne vode, na čigar drugi strani je tisti konkreten pritisk v vodovodnem omrežju. Pa tisto potem zaženi v krop...
Lepo ste me razrajcali, tako da sem tudi sam vzel ven tipalo in ga segrel s fenom. Varovanje se je vklopilo je pri 105C, dokončno zaprl hlajenje pa pri 50C.
Mislim da se je dosedaj samo enkrat vklopilo, ko sem bil prvo sezono še malo 'neroden' z pečjo.
Po osmih letih še dela BP. Big Grin
Ja, mea culpa, dve leti ga že nisem pritisnil, to so pa malce pomanjkljivi napotki od monterja. Sedaj vem, da ga v bodoče moram in ga tudi bom. Drugače pa ja, zdaj funkcionira. Hvala za odgovore!
Iskanje po temi