PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Vloga za izdajo potrdila, da ima objekt uporabno dovoljenje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni

Za potrebe priključkov moram predložiti v naslovu omenjeno vlogo. Zraven te vloge morajo biti dokazila, da je bila stavba zgrajena pred 31.12.1967 (za moj primer), da je bila navedena stavba z dnem uveljavitve zakona o graditvi objektov v uporabi, da se ji namembnost po navedenem datumu ni bistveno spremenila in so zemljišča na katerih je zgrajena z dnem uveljavitve tega zakona na predpisan način evidentirana v zemljiškem katastru. KAKŠNE OBLIKE SO TA DOKAZILA IN KJE JIH NAJDEM ? Na tej vlogi je omenjena še upravna taksa a ne vem kakšna je.
lp
Dokazil je lahko malo morje ali pa nobenega: veljavno gradbeno ali uporabno dovoljenje, slikovni material, ortofoto posnetki, izjave prič, arhivski zapisi ... Uporabiš kar imaš oz. kar obstaja za ta objekt.
Spodaj imaš obrazec. Izpolni maj ti ga kak bližnji sosed, še bolje dva. Stara soseda in ne neki mladi junci, ki so bili takrat stari 5 ali deset let. Dobil boš tudi zahtevo po predložitvi orto foto posnetkov iz tistega časa, pri meni so bili opravljeni pred tem datumom leta 1962 in po tem datumu šele 12 let kasneje, tako da si z orto foto posnetki občina ni mogla kaj dosti pomagati (proti tebi).Dobil boš obisk komisije, ki si bo ogledala dejansko stanje na objektu, pri meni so šli gledat na podstreho leseno konstrukcijo, vrsto uporabljenih zidakov (kateri so bili še v enem pasu vidni), vrsto fasade, vrsto oken (če so iz "tistega časa"), prav pride tudi kak v beton vpisan datum iz tistih časov, pri meni sta bila na pokrovih jaškov vodovoda in pa na greznici. Je pa pri meni šlo za pridobitev uporabnega dovoljenja, ki ga prejšnji lastnik (verjetno iz čiste lenobe) pač ni naredil. Pa dal sem vse urejat biroju, ki se s temi afnarijami ukvarja, ter svojemu arhitektu.
[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?12/9x/1HGNNwL6/1/izjava-priceunichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/12/9x/1HGNNwL6/1/izjava-priceunichr("46")jpg[/img][/url]
Birokracija bi se temu reklo.
Fajngl
poslal sem ti še v PDF na mejl.
Hvala vsem !!!
Lp
Pozdravljen,

jaz sem hotel uporabno po istem postopku pridobit zaradi subvencije ekoslada. Pa sem na žalost obupal. Prvo so želeli priče, nato so si želeli zadevo ogledat, nato so začeli se vtikat v vsako malenkost za katero bi bolj težko jamčil glede na to, da je hiša iz leta 1813 jaz pa jih še nimam 30. Zavedam se, da so se določene stvari spreminjale skozi čas, bolj težko pa bi dokazal, da vse pred tistim datumom, ker nimam nobenih slik.

No na koncu so zahtevali vedno nova dokazila. Razmišljali so celo o nekih "strokovnjakih", jaz pa sem obupal, prekinil postopek in zrihtal kurilnico brez eko sklada.
Iskanje po temi