PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Temperatura DV

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če imaš TČ dvižni vod nastavljeno na 30°, me zanima kako hitro doseže to temepraturo, je tukaj govora o urah ali se to zgodi dokaj hitro?

Talno je nekje 1100m cevi, 120l vode, 120m2 površine, TČ 8kW.
Govorimo sedaj, ko so te temperaure zunaj.

Kolega je testno zagnal TČ in ima nastavljen DV na 30°, moti ga, da gre to zelo počasi proti tej temperaturi, nekje 1h za eno stopinjo.

Ta čas pa se spreminja tudi z nastavitvami stopenj (3) na obtočni črpalki.
Koliko pa naj bi šlo!? Če greješ res ogromen zalogovnik (tlaki)?
DV je itak pogojen s povratnim. Verjetno se počasi dvigujeta oba. In temperatura v objektu.

Očitno ne tebi, ne kolegu ni jasno, da gre za celodnevno, nizkotemperaturno ogrevanje s par kilovati. Ne za 40 kW štadlerco in par litrov vode na radiatorjih.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Tudi jest sem bil takega mnenja, po moje mu je bilo predstavljeno drugače ob inštalaciji ali pa se niso zastopili.

Zanima me še, kakšna je razlike med temepraturo estriha, temperaturo povratka in temperaturo v prostoru?

Super, hvala.
guslovd Napisal:Če imaš TČ dvižni vod nastavljeno na 30°, me zanima kako hitro doseže to temepraturo, je tukaj govora o urah ali se to zgodi dokaj hitro?

Talno je nekje 1100m cevi, 120l vode, 120m2 površine, TČ 8kW.
Govorimo sedaj, ko so te temperaure zunaj.

Kolega je testno zagnal TČ in ima nastavljen DV na 30°, moti ga, da gre to zelo počasi proti tej temperaturi, nekje 1h za eno stopinjo.

Ta čas pa se spreminja tudi z nastavitvami stopenj (3) na obtočni črpalki.
Odvisno od trenutne temperature estrihov. Pa še česa.
Pri nas so skoraj enaki podatki; estrihi v kopalnicah imajo ~25°; pri teh zunanjih temperaturah doseže setpoint 30° v roku tko ene 10min. Govorim o DV, kot si vprašal. Seveda traja segrevanje estriha precej dlje.

Kakšne razmere pa ima tvoj kolega v bajti pa ne moremo vedeti. Vsekakor je 1K/h preveč počasi.
Pa tvoj kolega prav gleda DV? Da ne gleda povratnega.
Ja sva dala dejansko na bakreno cev dva termometra in je nekje realno kot pove TČ.
DV=24°
PV=20°

Hiša je novogradnja, še ne živjo v njej.
Iskanje po temi