PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Centrometal biotec l ali wv term tr

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kupujem nov kotel pa naprošam vse ki imate stadler tr že več let(10ali več) o težavah, delovanju, obrabi ipd. ker je tr vseeno 5000e, skoraj kot froling s3, centrometalov biotec l pa je precej cenejši pa mogoče nič slabši-hvala za vaša mnenja

Poslano z mojega BND-L21 z uporabo Tapatalk
Naslov teme: Centrometal biotec l ali wv term tr
Moje mnenje, definitivno Stadler TR
Tudi sam mislim da je tr boljši kotel vendar je cena skoraj enkrat višja, pa sploh ne gledam samo na ceno ampak nov kotel se kupuje za 10let ali več, nihče pa ne garantira, tudi froling, eta, kwb ipd. da bo kotel dejansko zdržal toliko časa brez menjave precej dragih komponent, pa smo spet pri višjih stroških kot je npr.obnova centrometalovega kotla

Če menjaš stari kotel z novim kontaktiraj na EKO sklad se splača dobiti še kaj njihovega denarja nazaj za tvoj TR Wink
Na tem linku si poglej, vse piše (vem da nisi spraševal za to) se je potem lažje odločiti za TR Wink
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.ekosklad.si/fizicne-osebe/nameni/prikazi/actionID=153">https://www.ekosklad.si/fizicne-osebe/n ... tionID=153</a><!-- m -->
Seveda, tudi sam bi nabavil kotel preko eko sklada, vseeno hvala

Pri nas je TR 20 v pogonu od leta 2012. Do sedaj brez problemov.
Malce je načeta gorilna šoba ,vendar bo še zdržala nekaj časa.Ima velik nakladalni prostor,ki pa je pri centrometalu manjši.Je pa kotel zelo težak,tehta prazen 740 kg,zato so lahko problemi pri transportu v kurilnice.
yaki Napisal:nov kotel se kupuje za 10let ali več, nihče pa ne garantira, tudi froling, eta, kwb ipd. da bo kotel dejansko zdržal toliko časa brez menjave precej dragih komponent, pa smo spet pri višjih stroških kot je npr.obnova centrometalovega kotla
Katere "precej drage komponente" imaš v mislih? Šamota ni več, ki ga je bilo potrebno menjati na 8-10 let, kakšno matično ploščo ti pa hudič lahko vzame pri čisto vsakem kotlu.
Omenjeni avstrijski uplinjaki zgoraj ti morajo zdržat 20 let, upam da res ne investiraš toliko in pričakuješ 10 let življenske dobe kotla... jim ga peljem sigurno nazaj!
To je dobrih 6 let in je pričakovano da kotel za to ceno obratuje brez posegov, mene zanima kako se obnese po 10 ali več letih in ali je vreden tolikšne razlike v ceni-drugače pa ima biotec l 34- 144 l velik prostor za drva
vrtalnik Napisal:Pri nas je TR 20 v pogonu od leta 2012. Do sedaj brez problemov.
Malce je načeta gorilna šoba ,vendar bo še zdržala nekaj časa.Ima velik nakladalni prostor,ki pa je pri centrometalu manjši.Je pa kotel zelo težak,tehta prazen 740 kg,zato so lahko problemi pri transportu v kurilnice.

Nisem preverjal, ampak veliko pomeni tudi kolk dolge drve lahko daš v peč, meni osebno mi je bolj všeč, če metrske kalane dam samo na pol. Zdaj koliko gre v katerega ne vem na pamet, se da preveriti. Kotel bo zdržal 10 let BP, boš pol povedal. Tisti kotli ki so sedaj 10 let stari niso isti kot tile danes in skoraj gotovo imajo starejšo regulacijo itd...
Se popolnoma strinjam s tabo, daljša polena manj dela, ob zares veliki akumulaciji pa praktično tudi pozimi porabiš na teden za kurjavo(če imaš vrhunski kotel) 15-20 minut časa, kar je zanemarljivo pa saj pozimi itak nimam doma nobenega dela.
Ni se javil noben lastnik centrometalovega biotec l da malo podebatiramo...

Nisem hotel kurišča 110cm, ker so mi rekli, da se z polmetrskimi (krivimi) poleni lažje napolni zgorevalna komora kot z meter dolgimi (krivimi). Sicer je res, da se v peči vsa zravnajo, ampak z polmetrskimi res lepo nafilaš kurišče.
Sosed ima TR 25 od leta 2009.Kot pravi, ni imel z njo nobenih problemov. Čisti in kuri.
To pomeni da je stadler tr dejansko zelo kvaliteten in vreden resnega razmisleka o nakupu, ker pa so povečali subvencijo, (sem zasledil šele ta teden) potem je razlika do avstrijskih kotlov cca1500e, in tudi to je vredno resnega razmisleka. Tako da zaradi 50% subvencije centrometal ni več tako zanimiv, so pa toliko bolj zanimivi vrhunski kotli.

Točno tako narediš preko EKO sklada in ker ti vrnejo kar lepo vsoto, se lažje odločiš za dober in preizkušen kotel kot je Stadler. Pa še Slovenski proizvod je, plus podpora in deli so blizu. Big Grin
Iskanje po temi