10.12.2020 ob 13:35 (*Zadnja sprememba objave: 10.12.2020 ob 13:41 uporabnik zigasoncek.)
Pozdravljeni,
Pri nas smo uporabili za dovod zraka za kamin DN125 kanalizacijsko cev,katera gleda iz tal. (izolacija je položena,tlaki še ne).
Ker se je plan glede kamina spremenil,bomo imeli kaminsko peč na pelete,katera potrebuje za dovod zraka cev 80mm.
Kako rešit ekscentrični prehod na okroglo 80mm cev? (cev bi rad dal malo bližje steni)
Imam ekscentrični adapter,vendar ga ne spravim na kanalizacijsko cev.Bi to rešil z brušenjem cevi ali ima kdo kak drug predlog?
Tam je zadnji čas, da preskočiš iz plastike na kovino. Bližje peči pač ne smeš s plastiko.
Jaz bi šel do enega špenglarja (oblikovalca kovin) ali izdelovalca dimnih cevi pa naj ti naredi prehodno-reducirni kos iz pleha po meri.
Meni so nekaj podobnega naredili pri Karodiju iz Sevnice (sem pa tudi dimnik pri njih kupil, pa potem raje naredijo še kakšno tako uslugo)
Nekako sem se odločil kateri kamin bi si izbral. Sedaj bi pa imel dve vprašanji
1. Prvotno sem gledal kamin z močjo nekje 7kw. Tega, ki imam nagledanega je moči 11kw, ki je pa skoraj enakih zunanjih dimenzij. Edina opazna razlika je, da lahko v enega dam max dolžino drva 25cm v drugega pa 30cm. Ali lahko predstavlja kaka težava, da pač dam manj polen notri, da ne bo pregret prostor? Kaj sploh je merilo za določitev moči kamina?
2. Zataknalo se mi je pri dovodu zunanjega zraka. Preboj bom naredil skozi steno. Ker bo kamin postavljen v liniji z dimnikom bom moral narediti luknjo malo na strani. Vse mora nekako estetsko zgledat. Kamin ima priklop za zunanji zrak 100mm in čisto pri tleh ali od spodaj. Imel sem že idejo, da bi šel v estrih in skozi plato delat luknjo ampak se mi zdi slaba ideja. Kakšno cev uporabiti in kako zadevo izvesti, da ne bo težav z kondenziranjem in prehajanjem mrzlega zunanjega zraka v prosor. Ali je potrbno dati kakšno loputo, da ko kamin ne gori, da se zapre dovod zunanjega zraka.
Dovod zraka za kamin imam speljan preko balkona v hišo in sicer v tlaku cev 220x55.
Težava je ker sedaj izoliravam balkon in sicer z naklonskim eps in imam težavo ker je cev za dovod zraka za kamin previsoka.
Reševal sem situacijo na način da sem samo na tem delu zabetoniral naklon čez dovod zraka in mi je načeloma uspelo.
Problem pa je, ker je beton direktno nad dovodom zraka zelo tanek in če bom stopil gor bo beton počil..
Imam cca 5 mm še prostora da nekaj rešim da bom lahko stopil gor. Rabil bi nekaj trdnega. Sem razmišljal da bi pri kaksnemu kovinarju vzel kovinsko, jekleno, železno ploščo v debelini 5mm in jo postavil čez da bi lahko hodil in ne bi imelo vpliva na ta dovod z tankim betonom cez.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.