PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Vrt in okolica Nadstrešek za avto

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

Hvala za odgovor.

Zračnikov ne potrebujem ker že notri vedno pripeljem drva suha kot poper (lastna), pa še to je samo 2m3 - letna zaloga. Bolj se bo uporabljalo za kolesa, šajtrge, kosilnice, lopate... Če bo še kaj placa ostalo bo nti še ponk za kako zadevo popravit.

Steber na škarpo - dobra ideja, vseeno bi ga moral zamaknit za cca 1m. Kako to vpliva na nosilnost bom še preračunal, vseakor je pa to detajl, ki lahko prinese težave.

še vedno me zanima s stališča konstrukcije/dizajna katere omejitve/slabosti/ipd vidite pri tej varianti.

Hvala!
Nič kaj posebnega. Na kakšno nosilnost imaš projektirano? Manj kot 150 kg na kvm se po mojem vedenju ne dela, mi imamo na 250 kg na kvm. Kar pomeni seveda stebre oziroma nosilce ustreznih dimenzij, drugih posebnosti pa ni.
Zdravo,

Gor sem v Solidworksu vrgel 20.000kg kar znese okrog 400kg/m2. pravjo da je poved 32mm (na najbolj kritičnem mestu). Menda ne bo težav.

Še ena dilema - kako zapreti lopo z notranje streni? sam sem dal macesen vijačen horizontalno. je kaka boljša opcija oz kakšne so alternative?

Še vedno ne vem glede oken. dam 2 ali enega ali nobenega?

lp,
rok
Za 400 kil na kvm pa res ni potrebe, razen, če si doma v Alpah. Jaz recimo povesa pri 6 metrih razpona ne vidim, ne bom pa rekel, da ga ni.

To z macesnom mi je všeč, je pa to vedno odvisno od tega, kako paše v celokupen koncept skupaj z hišo.

Osebno sem navdušenec nad svetlobo, zato več stekla, bolj je uporabno. Ampak spet - vprašanje je, kako bo izgledalo ob hiši. Skladnost, pa to...
Pozdravljeni,

zanima me, kaj mislite o nadstrešku, ki bo naslednji teden na voljo v Hoferju. Prašno barvan aluminij, profili 70x70, na strehi pa 1cm polikarbonata z obremenitvijo 200kg/m2.

hofer slo

Sem na avstijski strani zasledil isti artikel, kjer imajo celo navodila za inštalacijo v nemščini.

hofer at
navodila

Sem pa našel tudi proizvajalca nadstreška, ki daje 10 letno garancijo na kritino, samo ne vem, koliko to drži za nas.

proizvajalec
goolge translate

Zanima me, če je samo 1cm polikarbonata dovolj, da zadevo zaščiti proti toči ter na splošno, če je zadeva zanimiva iz praktičnega vidika. Pač, kupovati nekaj, kar ni dovolj dobro, da avto zaščiti pred vremenski vplivi, je imo nesmiselno. Mislim, da je konstrukcija sama ok, skrbi me bolj streha. Nimam pa nobenih konkretnih izkušenj z nadstreški, še manj pa z nemščino, tako da bi prosil, če kdo lahko priskoči na pomoč.

Hvala vnaprej Big Grin
za točo ne skrbi. Do avta ne bo prišla. Bodo pa paneli za zamenjati verjetno če bo močna... glede na to kako je konstrukcija sestavljene... na dolgi rok ne vem če se ne bo kaj razmajalo z vetrom in snegom... ogromno spojev s kotniki in malimi vijaki... ma za to ceno "konkretnega" nadstreška ne moreš kupiti. Bo kar kar nekaj dela pri montaži. Vprašanje koliko kupcev sploh nikoli ne bo dokončalo montaže Smile
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Verjetno bo potrebno med montažo tudi kaj dodatno ojačati, tako da se bodo pojavili kakšni dodatni stroški.
Pozdravljeni
Naredili bi samostojen nadstrešek za 3 avtomobila.  Nekaj predračunov smo dobili, cene so od Hosekre 6,5 tisočakov (kar je zelo sprejemljivo),do 12,5 od ene druge firme (za nas na žalost predrago). Imeli bi mogoče 1 garažo in 2 nadstreska, če vzamemo od Hosekre. Za Hosekro so tako različna mnenja, od zelo slabih do dobrih, glede njihovih garaž.  Ena firma nam je poslala predračun za 7,6 tisoc, samo širina nadstreška  je 8 m, nam se zdi premalo za 3 avtomobila. Če se sami polotimo (ne vem ali bi bilo cenejše),  samo to verjetno ne bo nikoli dokoncano.

Pozdravljeni
Naredili bi samostojen nadstrešek za 3 avtomobila. Nekaj predračunov smo dobili, cene so od Hosekre 6,5 tisočakov (kar je zelo sprejemljivo),do 12,5 od ene druge firme (za nas na žalost predrago). Imeli bi mogoče 1 garažo in 2 nadstreska, če vzamemo od Hosekre. Za Hosekro so tako različna mnenja, od zelo slabih do dobrih, glede njihovih garaž. Ena firma nam je poslala predračun za 7,6 tisoc, samo širina nadstreška je 8 m, nam se zdi premalo za 3 avtomobila. Če se sami polotimo (ne vem ali bi bilo cenejše), samo to verjetno ne bo nikoli dokoncano.
Pozdravljeni,

v kratkem se bom lotil izdelave nadstreška in me zanima kakšne dimenzije lepljencev bi moral uporabiti za 3 lege in 6 špirovcev? Skice na spodnjih povezavah, v kolikor je potreben še kakšen podatek ga posredujem... Za zavetrovanje bom uporabil lesene vezi "roke", za kritino pa se še nisem odločil ali pločevina ali polikarbonatne plošče. Ali je proti kondenzu smiselno položiti izolacijo? Potem sicer prozornih plošč nima smisla polagati...

Lokacija okolica Celja (240 mnm).

Slike:
https://file.si/q0oq/tloris-1.png
https://file.si/Erzk/stranski-pogled.png
https://file.si/RNqR/tloris-2.png

Hvala, lp
1 2 3
Iskanje po temi