Objave: 73
Teme: 41
Ocena:
0
Končujemo PZI za elekroinštalacije in bi rad kak dober nasvet,kaj vse se vam zdi uporabno glede pametnih funkcij v hiši. Ne bi rad s tem pretiraval, nekaj osnovega. Osebno se nagibam k temu, da bi imel preko aplikacije na telefonu možnost odpreti vhodna vrata na daljavo (z/brez videofona), instalacije za alarmni sistem s senzorji gibanja v prostorih, vhodna vrata senzor za prstne odtise.
Na daljavo odpiranje žaluzij in podobno se mi zdi brez veze. Bi mi iz praksne prioročili še kaj uporabnega?
Objave: 1304
Teme: 205
Ocena:
1
prižiganje in ugašanje luči po hiši, spuščanj in dvigovanj rolet, senzorsko prižiganje luči wc, hodnik, stopnišče, zunanjost hiše. simulacija odsotnosti, .....
Ocena:
1
prižiganje in ugašanje luči po hiši, spuščanj in dvigovanj rolet, senzorsko prižiganje luči wc, hodnik, stopnišče, zunanjost hiše. simulacija odsotnosti, .....
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Če bo v hiši že vgrajen krmilnik za pametno instalacijo bi nanj obesil tudi žaluzije in jih povezal nanj. Na krmilnik bi obvezno dogradil modul za veter EL-S-WIND01, kateri bi ti ob premočnem vetru dvignil žaluzije. Morda bi dodal še modul EL-S01 in nanj priključil svetlobno tipalo EL-S-AMB01. S tem boš dobil dvoje: popoln nadzor nad svetlobo v prostoru kot tudi v odvisnosti od osončenja upravljane žaluzije. To pomeni da se bodo pri preseženi osvetlitvi od nastavljene žaluzije samodejno spustile in senčile prostore. Število žaluzij ki jih bo senzor krmilil sprogramiraš. Enako bo z prižiganjem luči. Če dodaš modul za dimanje EL-D01 z niim lahko dimaš do pet ločenih tokokrogov luči. Našteti elementi so domača pamet, ki sliši na ime Entia. Omogoča pa še mnogo, mnogo več, od tule naštetega. Nudijo tako programiranje kot zagon in pa 24 urno on-line podporo.
Odpiranje vrat na daljavo lahko rešiš na več načinov. Omogoča ga tudi Entia. Omogoča ga ravno tako protivlomni sistem. Nanj dodaš modul GS4005/3G4005 če boš imel protivlom od DSC ali pa VDMP3 (modul za oddajo glasovnih sporočil) če boš v hiši imel Paradox-ov sistem. Pri obeh se da preko pametnih funkcij (in PGM-ja) z lahkoto odpreti vrata, prižgati plinsko peč ali pa spustiti žaluzije.
Na mejl sem ti poslal katalog in navodila za montažo krmilnikov.
Objave: 1161
Teme: 18
Ocena:
4
Ali si lahko tako stvar omisliš tudi po izgradnji hiše, al je je pol potrebno prekopat da lahko te zadeve umestiš notri.
Jaz sem iz firbca za te fore ampak, gradnja je že tako velika investicija in...
Objave: 206
Teme: 8
Ocena:
0
Jaz sem poleg naštetih stvari naredil preko krmilnika tudi kompletno krmiljenje talnega (črpalka, mešalni, vklop elektro grelcev v zalogovniku in bojlerju). Od ostalih stvari pa vklop cirkulacije sanitarne vode, senzorje IR, senzorje za detekcijo dima in izlitje vode brez dodatne alarmne centrale, intenzivnost rekuperacije,.... Naredil sem vizualno aplikacijo, do katere lahko dostopam remote preko telefona, PCja,...
Kar nekaj priprave in študije je potrebno da se sistem ustrezno pripravi. Kasneje te rešijo samo še brezžične zadeve, katerim se osebno probam izogibat.
Ocena:
14
Na te zadeve je bolje mislit pred ali med gradnjo, po tem bo izvedba precej težja. Ostanejo ti le brezžične rešitve, ki pa so dostikrat vezane z zagotavljanjem napajanja za te naprave same, bodisi bodo na baterijskih vložkih bodisi na kakih vtičnicah v bližini. Kot je omenil že Mortal, žica je le žica. Pa še tistega dodatnega EM sevanja si ne nakoplješ v hiši. Ga je že tako preveč.
Ti pa krmilniki podražijo instalacijo za primer kot sem ga omenil zgoraj za (povprečno hišo) nekje okrog jurja in pol ali dva in pa nabava krmilnikov med tri in štiri jurje, odvisno od proizvajalca.
Ocena:
14
Gre tudi v 50 let stare hiše. Če ne, pa dozo prekoplješ.
Objave: 8
Ocena:
0
Da se jaz pristavim svoj loncek. Kot so predhodniki povedali,vse je mogoce narediti. Ampak koliko si pripravljen razbijat po hisi.
Je opcija,da se zmontirajo stikala ki potrebujejo samo 220v napajanje-se pravi brez BUS povezovanja. Med sabo komunicirajo brezzicno. V elektro omari se nahajajo moduli za zaluzije recimo. Vse skupaj pa krmili kontroler.
Vse razne poljubne opcije se dolocijo softwersko.
Poslano z mojega D5803 z uporabo Tapatalk
Ocena:
1
Katero krmilno enoto pa uporabljaš?