BNE Napisal:Res lepa hiša - super odločitev!!
Jo boste gradili "na ključ"? Če ni skrivnost, bi te prosil za izhodiščno ceno "na ključ", ki jo je postavil Marles...
Želim ti veliko sreče in veselja z novo hišo!
Hvala vsem za lepe želje, sreče bom najbrž še veliko potreboval :roll:
Nisem se odločil za gradnjo na ključ, po primerjavi cen sem prišel do zaključka da Marles (ostali izdelovalci hiš najbrž niso izjema) cenam obrtnikov dodajo vsaj 20 - 25%. Vzel bom t.i. razširjeno osnovno ponudbo (nekaj sprememb pri oknih, podaljšek strehe pri vhodu+stebri, čopi, kritina, (PAZI - NI VEČ V OSNOVNI PONUDBI!!!!), pleharija, od zunaj finalno obdelana fasada, dimnik, transport itd za 20 MIO SIT z ddv, opcije MEGA 0, boljša zasteklitev, senčila, Cu žlebovi, 3x strešno okno in nekaj drobnarij nanese še dodatnih 3 mio SIT. Ker sem pogodbo podpisal lani, sem ujel "novoletni popust" (-0,5 mio SIT). 0,7Mio za PGD sem seveda ni vštet.
Trenutno betoniram klet, hišo pripeljejo predvidoma konec jun. začetek julija, lovim mojstre (cca 4-6 ponudb za vsako fazo oz. obrtniško delo) in razmišljam, kaj se mi bo splačalo delati sam (gips, ploščice...) Veliko od tega sem počel že pri urejanju stanovanja, kjer bivam sedaj, debate na tem forumu, ki je super

pa mi bodo pri tem definitivno pomagale!
Toliko za sedaj, ponavljam svoje vprašanje: kje stojijo Valido hiše (če kdo ve) ?