PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pregrevanje sanitarne vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nekaj več kot 30 let sem uporabljal toplotno črpalko Gorenje, ki je segrevala vodo tam nekje do največ 55 stopinj, priporočljiva je bila nastavitev na 52 stopinj. Z legionelo se nikoli nisem ukvarjal, verjetnost pojava v stanovanjski hiši glede na stalno porabo vode je verjetno enaka 0. Tudi ko smo prišli z dopusta običajnih 10 dni nisem nič izpuščal vode. Je sedaj zaradi toplih poletij kaj drugače ne vem a nova toplotna ima protilegionelni program ki enkrat mesečno, lahko nastaviš tudi na 3 mesece, pogreje vodo na 65 stopinj. Je to potrebno ali ne, ne vem, nastavil sem njaveč kar gre to je 90 dni in upam da bomo še naprej vsi zdravi.
peleti12 Napisal:http://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/fil...060417.pdf

Tukaj so pozabili na cirkulacijski vod .
TERMO Napisal:Kot že omenjeno, nekaj je zakonodaja, nekaj je pa pravilna izvedba inštalacije, brez mrtvih rokavov, zadosten pretok vode. ( primer je klinični center v Ljubljani pred leti kljub vsem ukrepom niso odpravili legionele, ker je bila inštalacija v osnovi nepravilno napravljena) Legionela se razmožuje v stoječi vodi. Zato pregrevanje če vodo redno uporabljate ni nujno potrebno. Pri toplotnih črpalkah se v času delovanja antilegionelnega programa drastično poveča energija.
Moramo vedet tudi to, da je tudi tukaj dosti marketinga vmes, ki poudarjajo te funkcije in zato se tudi veliko preveč govori o tem. Torej priporočam obtočno črpalko za sanitarno vodo in občasno cirkulacijo vode 2 x na dan in seveda pregrevanje za tiste ki se pretirano bojite legionele.

Tudi jaz sem takšnega mišljenja.
Problem so lahko tudi šterne oziroma zbiralniki deževnice v primeru ko peremo avto ali zalivamo vrt in občudujemo mavrico.
1 2 3
Iskanje po temi