PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Vodovod in regulator tlaka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pred nekaj tedni so mi menjali števec za vodo (vodovodni) in od takrat naprej opažam, da je nekaj narobe z regulatorjem tlaka vode. Da pojasnim: vodovod pride do hiše, v jašku imam števec, pred njim in za njim pa takoj ventil (ventil za števcem je bil vedno malo priprt). Ko pride cev v hišo, je naprej ventil, nato pa še regulator tlaka. Regulator je bil nastavljen na max 4 bar, sedaj pa opažam, da tlak naraste do 6 oz. 7 bar.
Ali je možno, da ko so menjali števec, so z popolnim odprtjem ventila z-j-e-b-a-l-i regulator? Ko odprem pipo, tlak najprej hitro pade, nato pa gre nazaj na nastavljeno vrednost. Ko pa pipo zaprem, pa počasi narašča do tistih 6-7 bar v sistemu.
Izgleda, da ti ga je umazanija zapacala. Pri nas smo potem kar menjali, pa imamo precej manj pripravno za menjavo - manj ventilov.
pa veš da ta regulator tlaka potrebuje tudi neko "vzdrževanje"....sicer pa tudi življenska doba ni ne vem kako velika....v hiši sem 22 let, v jašku je že tretji, trenutno imam takega(3 leta) <!-- m --><a class="postlink" href="http://samcro.hr/katalog-proizvoda/cijena/braukmann-honeywell-regulator-tlaka-1">http://samcro.hr/katalog-proizvoda/cije ... or-tlaka-1</a><!-- m --> je pa izredno slab manometer bil priložen, tako da že po par mesecih je bil poln vode, sedaj mam nekega avstrijskega in je ok.....pa si siguren da tebi manometer kaže prav?
Ja pomoje kaže prav, kar se pozna tudi na pipi, ko odprem vodo...voda brizgne za delček sekunde in potem normalno steče...

@kadotr
vmes imam še filter trdih delcev, tako, da ne bi smelo biti s tem težav...
Mislim da je v regulator prišla umazanija. Najbrž ko so odprli ventile. Nima pa to, da si imel prej delno priprt ventil kaj dosti z delovanjem regulatorja.
Odpreti in sčistiti.
Imajo pa hišni regulatorji hibo, da je sedež iz medenine in zdrži nekaj let.
Potem pa nastane majhna luknja. In se lahko dogaja podobno kot tebi.
Imaš razteznostno posodo?

LP
Če v sistem povežeš še raztezno posodo, bo samo več vode pod večjim pritiskom. Se pravi sedaj ko pipo odpreš imaš samo za delček sekunde večji curek vode, no potem ga boš imel kar nekaj časa. Kot so že ostali rekli; sčisti oz. menjaj regulacijski ventil.
Pred časom sem sicer očistil ventil in glede na to, da je bil znotraj tudi vodni kamen me ne čudi, da je to delovalo zelo kratek čas. Sedaj je samo še slabše...tako, da je po 6 letih očitno čas, da ga zamenjam. Imam pa problem oz. vprašanje. Vodovodarji so ga (zaradi prostorske stiske v omarici) montirali obrnjenega. Sedaj pa gledam po netu in ima večina teh ventilom v navodilih za montažo zapisano, da se ne smejo montirati obrnjeno, lahko pa se vertikalno. Pri meni je, če bi bil pravilno montiran, premalo prostora, ker je čisto zgoraj omarice in je nad cevjo kakšnih 4 do 5 cm prostora, tako, da bi moral biti spet obrnjen. A je to lahko problem? A mogoče kdo ve za kakšen model 3/4", ki zavzame spodaj prostor?
Hvala in lep pozdrav
Še 1x ... imaš razteznostno posodo na bojlerju?

Ker...včasih števci niso imeli nepovratnega ventila (sedaj ga pa imajo) in si z gretjem vodo lahko tiščal nazaj v omrežje, sedaj pa je ne moreš in imaš 7 barov v napeljavi.

LPM

BTW

UrošZ - če ne razumeš kako stvari delujejo...ne uči krive vere.
Imam... Sedaj nimam več tako viskokega tlaka, ampak iz pip skoraj nič ne teče oz. zelo počasi, če sta dve odprti npr. Po moje je ventil zrel za menjavo.
Malo poglej če je na perlatorjih ali na kotnih ventilih umazanija..
Pri nas smo ventil tudi že menjali. Pri vsakem izpustu vode so cirkusi s perlatorji. Ker niso dragi, je najboljša menjava. Verjetno ima Dolsina kar prav.
Iskanje po temi